Nieuw logo van de Franse Judofederatie en nieuwe naam — France Judo

France Judo Logo

Onlangs heeft de Franse Judofederatie een naamswijziging aangekondigd en een nieuw symbool van de organisatie geïntroduceerd. Nu zal de Federatie France Judo heten, wat niet alleen voor leesgemak zorgde, de naam kort en sonoor maakte, maar het ook mogelijk maakte om de semantische betekenis van de structuur nauwkeuriger over te brengen, waardoor het belang van het team eerder naar voren kwam dan organisatorische en juridische instellingen. Moderniteit en eenvoud zijn de basis voor de rebranding van de sportvereniging.

 

France Judo Nieuw LogoErvaren specialisten van 4uatre waren betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe logo France Judo, die de hoofdgedachte van de organisatie hielpen realiseren. Het gestileerde beeld van de belangrijkste technieken van dit type worstelen — vangen en gooien, evenals de originele keuze van de hoofdkleur, maakten het logo bijzonder uniek. De symbiose van twee elementen op het gemeenschappelijke monochroom van het nieuwe creatieve kleurenschema van het embleem — Klein Blue, zorgde voor de eenheid en harmonie van waarneming, het vereiste visuele evenwicht. Zo boden de ontwerpers de gelegenheid om hulde te brengen aan de Grote Yves Klein — de eerste Europese judoka die een zwarte band kreeg en een ongeëvenaarde kunstenaar die erin slaagde de kunstrichting te veranderen met slechts één kleur. Dit was een late erkenning van zijn prestaties als atleet, die tijdens zijn leven door de Franse Judofederatie werden genegeerd.

Logo France Judo

Aan de vooravond van de Olympische Spelen in Tokio kondigde France Judo, een van de grootste sportverenigingen in termen van het aantal leden — meer dan 550.000 leden, een volledige verandering aan in de symbolen en logo’s van alle nationale teams. Nu is het Franse judo de eigenaar geworden van het embleem dat het meest nauwkeurig de principes en filosofie van een sport als judo belichaamt, wat de erkenning en populariteit ervan aanzienlijk kan vergroten.

Het logo van de vereniging heeft zijn huidige vorm gekregen dankzij het houden van massale opiniepeilingen en consultaties. Een vereenvoudigd, gestileerd beeld van twee worstelaars stelde ons in staat om de beschrijvende lading die kenmerkend was voor de symboliek uit het verleden, los te laten. De nieuwe benadering van het creëren van het beeld creëerde een unieke visualisatie van het bewegingsproces zelf, het moment van werpen, wat een van de belangrijkste judotechnieken is — Nage waza.

 

France Judo Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)Als resultaat werd een laconiek en uniek ontwerp gecreëerd, dat een diepe heroverweging van de organisatoren en leden van France Judo laat zien van hun interne houding, zowel ten opzichte van de sport zelf als de manier waarop het aan anderen wordt gepresenteerd.