Nieuw Keniaans voedsellogo bij levering — KUNE

KUNE Logo

Een jong Keniaans voedseltechnologiebedrijf, KUNE, heeft zijn nieuwe «zonnige» logo onthuld. Het bedrijf, opgericht in 2021 als een thuisbezorgbedrijf in Nairobi, beweert de beste thuiskoks te zijn tegen betaalbare prijzen. De filosofie van het bedrijf is om een ​​gemeenschap van voedselliefhebbers te vormen die een compleet nieuwe wereld kan bouwen waar iedereen goed kan eten. De slogan is «Lekker. Gezonder. Toegankelijker ‘wordt al gewaardeerd door de studentenjongeren en arbeiders van de stad Nairobi, waar de concentratie van deze categorie van de bevolking in Kenia bijzonder hoog is.

KUNE Nieuw Logo

Het bedrijf wendde zich tot het toonaangevende ontwerpbureau Bracom uit Ho Chi Minh City, Vietnam om een ​​»lekker» en aantrekkelijk ontwerp vorm te geven. De belangrijkste uitdaging voor de ontwikkelaars was de noodzaak om het idee van het visualiseren van de geest en filosofie van KUNE creatief te implementeren. Het was belangrijk om de belangrijkste verschillen en voordelen van het bedrijf toegankelijk en visueel begrijpelijk te maken, het doel is om kant-en-klaar voedsel te leveren tegen betaalbare prijzen voor iedereen. Bracom pakte het probleem creatief aan en wist precies die visuele manier te vinden om informatie over te brengen, die niet alleen de aandacht trok door zijn uniciteit. De oorspronkelijke interpretatie van de bedrijfsfilosofie van «betaalbaar voedsel voor iedereen» is geïnterpreteerd door de visuele waarneming van zonlicht. Het idee om alles in een zonnige kleur te presenteren, leverde een analogie op dat net zoals het licht en de energie van de zon aan iedereen op aarde wordt gedistribueerd, het voedsel van KUNE voor iedereen beschikbaar is. Tegelijkertijd behaagt en verenigt het tegelijkertijd.

Logo KUNE

Het vormgeven van deze visuele identiteit voor Bracom werd uitgevoerd door beelden te creëren als een zonnestraal. Het is bij uitstek geschikt voor de vereiste perceptie van de informatie die erdoor wordt overgebracht over de manier waarop het product wordt gedistribueerd en om een ​​verenigde gemeenschap te creëren die gepassioneerd is over het idee van KUNE. Optimisme en geluk, versheid van producten en hun kwaliteit — dit alles wordt effectief overgebracht door het gekozen kleurenpalet. Om informatie beter over te brengen, is het logo gemaakt in een moderne, minimalistische stijl — alleen de «zonnige» naam van het nieuwe merk, waarin de eerste letter «K» voor het eerst werd gemaakt. De vorm was de beste manier om een ​​gestileerd beeld van uitgaande stralen te creëren. De beste optie voor een dergelijke presentatie van visuele informatie was het Rubik-lettertype, dat met zijn vorm en rondheid de natuurlijkheid symboliseerde van het voedsel dat door KUNE wordt aangeboden.