Nieuw jong en aangepast DCM-logo

DCM Logo

Dario Suter, Christoph Daniel en Marc Schmidheiny richtten in 2008 het grote filmbedrijf DCM op. Joel Brandeis kwam bij hen in 2010 maar de merknaam bleef ongewijzigd. Het bedrijf bouwde snel relaties op met partners en consolideerde zijn positie in de filmindustrie binnen 7 jaren uitgebreid van Berlijn naar Zwitserland. Door strategische, technische ondersteuning te bieden aan jonge bedrijven, werd DCM een merk waarvan de activiteiten waren gebaseerd op drie pijlers: filmproductie, distributie van filmproducten en investeren in startups. Zo combineerde het merk films, technologie en media in zijn specialisatie, die de groei van zijn populariteit alleen maar kon beïnvloeden.

DCM Nieuw Logo

De creatieve groep MADE uit Zürich heeft een rebranding doorgevoerd en nu ziet het logo er vrolijker en interessanter uit. Op een nieuwe manier wordt benadrukt dat het bedrijf, opgericht door drie jonge en moedige mensen, prestige heeft verworven bij concurrenten en de omringende realiteit met benijdenswaardige standvastigheid verandert. Unieke samenwerkingen, onderdompeling in de bioscoopwereld, uitdrukking van je charisma — het zit allemaal in het nieuwe logo.

Voorheen had het logo een afbeelding van een vreemd bruingeel vierkant met de punt van een penpunt of een ander scherp schrijvend voorwerp erin. Het contrasterende element was het lettertype, dat drie letters weergaf — te zacht, rond en zelfs zwart. Geen associatie met de filmindustrie of een zweem van de flamboyante essentie van het bedrijf.

DCM Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

Nu springen daarentegen heldere koraalletters van verschillende grootte met elkaar, als in een creatieve overwinningsdans. De letter M staat voor D, wijzend op de hoek C. Het is alsof dit drie vrienden zijn die iets bedenken en elkaar helpen. Dit logo is organisch, logisch en een lust voor het oog. Als je beter naar het logo kijkt, kun je zien dat alle drie de letters met elkaar verbonden zijn als elementen van een oude filmcamera. Zo’n creatieve oplossing kan niet alleen kenners van symboliek in design verrassen, maar ook fans van de filmindustrie.