Nieuw herontwerp van het merk TinkerGarten

TinkerGarten Logo

Merken die producten voor gezinnen en kinderen ontwikkelen, wekken vaak meer consumentenvertrouwen dan bedrijven met andere producten of diensten. Het geheim is dat bij het ontwikkelen van een identiteit de makers van het bedrijf kinderen niet vergeten. Ze kunnen ook als volwassen koper worden beïnvloed en bij de processen worden betrokken — maak een uniek logo en daarnaast een flirterige mascotte, een helder productontwerp, bied traktaties en gratis geschenken aan voor het product dat ze kiezen.

De situatie is anders in de game-industrie, wanneer een uniek intellectueel product wordt gecreëerd, waarbij de interesse kan worden aangewakkerd door een interessant ontwerp, maar het product zelf krijgt pas een beoordeling wanneer de gebruiker het uitprobeert.

TinkerGarten Nieuw Logo

Zo ook bij het merk TinkerGarten. De sprekende naam, die zinspeelt op semantische lading, hersenactiviteit en milieuvriendelijkheid, frisse lucht en ruimte, suggereert al een groen sappig logo. Een sleutel, een detail met een kruis in het midden op een rode cirkel (een schroef of een autowiel), twee lettertypen, groene letters die het Duitse woord «tuin» onderstrepen en de letter «t» in de vorm van een stengel — dit is de sleutel tot het succes van het merk in de beginfase van de ontwikkeling.

Wanneer vertrouwen en autoriteit zijn gewonnen, kun je experimenteren en een beknopter logo maken. Nu is er een donkere achtergrond van een blauwe houtskooltint, witte letters van een monolithisch lettertype met een enkel contrasterend element — een stip boven de «i», dat is alles in het nieuwe logo.

Logo TinkerGarten

De makers van het merk zorgen zelf voor het rationele gebruik van de jonge leeftijd van kinderen om de basis te leggen voor ontwikkeling. Onderwijsdeskundigen in de Verenigde Staten hebben een passend recreatie- en ontwikkelingsprogramma ontwikkeld in harmonie met de ruimte voor kinderen. Daarom organiseert Tinkergarten het proces om het hele gezin bij elk weer, alle 4 seizoenen en met alle spelbronnen bij het spel te betrekken.

Misschien heeft het bedrijf daarom besloten om de veelzijdigheid en rationaliteit in het nieuwe logo op te nemen en onnodige details te verwijderen. De update is gemaakt door het bureau Moving Brands uit San Francisco, Californië.

TinkerGarten Oud en Nieuw Logo (geschiedenis)

De verkorte versie voor applicaties bevat bijvoorbeeld slechts twee TG’s en een rode stip aan het einde. De geanimeerde versies creëren ook de sfeer van een schommelende schommel of Lego-modules die kunnen worden samengevoegd tot één lang object. Vier seizoenen lang bedachten ze ook screensavers met accentlogo’s, waarbij de zon, bloem, bladeren of druppels dynamiek toevoegen aan het totaalconcept.