Nieuw embleem voor Fluency Academy

Fluency Academy Logo

Het merk Fluency Academy is relatief jong — pas het vijfde jaar op de markt voor onderwijsdiensten voor vreemde talen. Het is zowel een uitgebreid internetplatform als een mobiele applicatie die met de meeste Europese talen werkt en biedt om tegelijkertijd Japans en zelfs Mandarijn Chinees te leren.

Fluency Academy Nieuw Logo

De oprichter van het bedrijf is een interessante persoonlijkheid. Dit is Rhavi Carneiro, ontwerper van beroep, taalleraar van beroep. Hij kent en spreekt vloeiend 4 talen, naast het geven van Engels. De studenten van de school, met een totaal aantal van 100 duizend, samen met 250 taalleraren, werden doelwitten voor investeerders uit verschillende staten van Amerika. Omdat het succes van het merk, de kwaliteit van het geleverde werk, hooggekwalificeerd personeel en slimme studenten uitstekende indicatoren zijn voor het succes van een ooit bescheiden taalschool.

In de loop van de tijd is het schoollogo, zoals alles dat door de hoofden en handen van mensen is gemaakt, saai en oninteressant geworden. Het beeld van een dier dat zou kunnen worden geïnterpreteerd als een geit, lama, paard (of een ander dier, omdat het helemaal niet duidelijk is wat het is) werkt niet meer als reclame voor de school. Evenzo is de naam van de oprichter, met de hand geschreven in de algemene vorm van het logo met een lint, met een zeer kleine gedrukte naam van de school, geen voorbeeld van uitstekende public relations voor het bedrijf.

Loogo Fluency Academy

Misschien werkte het in het begin, maar nu, volgens de traditie van vereenvoudiging in ontwerp, is het beter om een ​​minimalistisch logo te gebruiken, zodat de ogen van de doelgroep zich kunnen concentreren op het algemene concept, in plaats van op afzonderlijke delen van het visuele. En die naam werd te lastig geportretteerd, de kop van het dier ziet er belachelijk uit, en de naam van de school zit helemaal verstopt in de achtertuin.

Deze stoornis werd door TASTE uit Brazilië gecorrigeerd.

Na een uitgebreide analyse van het oude logo bleek dat het hele concept gebaseerd is op de naam van de oprichter. In het Portugees betekent zijn achternaam «schapen». Maar de uitvoering van de tekening is zeker niet de beste. In de nieuwe merkstrategie staat niet de autoriteit van de hoofddocent voorop, maar de flexibiliteit van de geest van de leerlingen, hun flow en hun taalvaardigheid. Dit is water dat in verschillende richtingen stroomt en doordringt in alle activiteitsgebieden. Nu zal de geleerde taal je naar nieuwe horizonten brengen, waar, in feite, de rivier van het leven voert.

Fluency Academy Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het logo ziet er erg cool en sappig uit. En hier is waarom: elke letter is anders dan de vorige. Nu een krul, nu een verduidelijking van de dikte van de lijnen, nu een slankheid. In het begin is de letter F slechts de bron, het begin van de rivier, en het einde is U, wat helemaal niet het einde is, maar eerder de rivierbedding, die zijn wateren in de oceaan van het leven brengt.

Vreemde talen openen nieuwe perspectieven, en dat is terug te zien in het logo. Er is een verborgen idee van complicatie, een toename van de mate of snelheid, en misschien het volume. Dit is wat subjectief is.

De makers leggen het zelf uit: krullen zijn vloeiende taal, en dikte is luidheid, vertrouwen in gebruik. Een ongebruikelijke oplossing en een geweldig alternatief samen met een nieuwe merknaam.