Nieuw embleem van de Piedmont Art Walk Foundation

Piedmont Art Walk Logo

Sinds 2020 wordt er jaarlijks een interessant evenement gehouden in de stad Piemonte. Verschillende kunstenaars presenteren hun tentoonstellingen in een klein stadje in het noordoosten van Auckland. Lentetuinen, recreatiegebieden, wandelgebieden worden omgevormd tot platforms waarop kunstvoorwerpen staan, of het nu schilderijen of kleiproducten zijn. Het lokale fonds voor de ondersteuning van kunst — Piedmont Arts Fund — is geen commerciële organisatie, maar heel slim. Het ondersteunt ook programma’s voor de ontwikkeling van kunst volgens het K-12-schema (een leerplan van de kleuterschool tot de 12e klas). Biedt de nodige handleidingen, technieken, lesmateriaal, middelen om de horizon van kinderen te verbreden door de introductie van een onderwerp als kunst. Dankzij dit fonds was het mogelijk om ongeveer 17,5 duizend dollar op te halen om het programma te ondersteunen.

Piedmont Art Walk Nieuw Logo

Hoewel het evenement recentelijk een traditie is geworden, werd het noodzakelijk om het logo op te fleuren en meer openheid toe te voegen aan het imago van het evenement zelf. Feit is dat serif-lettertype, letters van verschillende grootte, spaties en lege plekken in de allereerste versie van het logo er saai, zo niet ellendig uitzien. Ondanks dat dit festival een viering van kunst is, een optreden om mensen naar het mooie en tastbare te lokken! Integendeel, rood is meer afleidend dan aandachttrekkend.

Hier een heel andere impressie met het nieuwe logo. Intriges, mysterie — waar gaan deze benen heen, die de letters a-r-t voorstellen? Dit is een zwervende kunst die tussen mensen loopt, zijn emoties geeft, de stedelingen verenigt!

Logo Piedmont Art Walk

Mooie creatieveling van de in Californië gevestigde ontwerpstudio Mucho. Het lettertype is eenvoudig — A2 Gothic van A2-TYPE’s.

Het logo is gemaakt met betekenis, met bewustzijn van de gebruikssituatie. Dit is een lokale afbeelding, aan niemand doorgegeven, niet geërfd, het authentieke Piemonte-symbool. Dieper graven onthult de tweede onderkant van de afbeelding. De naam van de stad zelf wordt gedupliceerd met de regio in Italië, die op zijn beurt vaak wordt afgebeeld als een laars. Bovendien is «pied mont» een uitloper (uit het Italiaans), en uit het Frans is «pied» een been. Dat wil zeggen, het thema lopen, tillen, benen is heel duidelijk zichtbaar in het nieuwe logo.

Piedmont Art Walk Before and After Logo (geschiedenis)

Een goed idee bleek een echt emotioneel beeld te zijn — ze toonden zowel de hernieuwde interesse in kunst en inspiratie, en de zoektocht naar hun eigen creatieve pad of herkenning, evenals de verbinding met de zusterstad en de locatie van de evenement. Het logo kreeg de naam ‘Art Walk’, wat heel logisch en symbolisch is.