Nieuw embleem van de Ierse toeristenindustrie “Fáilte Ireland”

  Failte Ireland Logo

  Merkstrategie- en ontwerpbureau RichardsDee heeft een nieuwe visuele identiteit en strategie ontwikkeld voor Fáilte Ireland – de Ierse National Tourism Development Authority. Sinds 2003 is Fáilte Ireland verantwoordelijk voor de welvaart en stabiliteit van het Ierse toerisme, dat een belangrijke rol speelt in de economie van het land. Sinds de oprichting heeft het Bureau er alles aan gedaan om een ​​uniforme focus te creëren voor alle vertegenwoordigers van deze industrie in het land. Alle voorwaarden werden gecreëerd voor harmonieuze gezamenlijke activiteiten met commerciële en publieke toeristische organisaties om de vereiste doelen te bereiken. Tegenwoordig hebben de activiteiten van de afdeling gezorgd voor een constante toename van de winst en de succesvolle ontwikkeling van alle richtingen op het gebied van toerisme. Hierdoor zijn nieuwe banen gecreëerd en is de effectiviteit van acties op het gebied van milieubescherming toegenomen, wat een van de belangrijkste taken is.
  De nieuwe visuele identiteit van Fáilte Ireland is een weerspiegeling van alle huidige veranderingen en ontwikkelingen in de toeristische sector.

  Failte Ireland Nieuw Logo

  Met haar hulp werden de evolutionaire rol van de organisatie, haar fundamentele waarden, die het Bureau vertegenwoordigen als een betrouwbare en leidende organisatie, effectief gepresenteerd. Het embleem van het bedrijf was gebouwd rond een accentelement – de traditionele klaver, die het belangrijkste symbool van het toerisme in Ierland is geworden. Ook het lettertype van de logotekst is gemoderniseerd. Er werden wijzigingen aangebracht in het kleurenschema van de visuele identiteit, die voor harmonie en aantrekkingskracht zorgden en tegelijkertijd hulde brachten aan de geschiedenis van de organisatie.

  Logo Failte Ireland

  Het accentelement, de klaver, heeft een heldere vorm, zachtheid en visuele warmte gekregen. Het moderne imago is gebaseerd op de klassieke versie van Bord Fáilte uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Daaromheen werd een cirkel gemaakt van drie elementen van verschillende kleuren, die een symbool zijn van de drie basiselementen van toerisme – aarde, lucht, water (zee). Tegelijkertijd brengt deze combinatie ook de belangrijkste essentie van de organisatie over – het demonstreren van de eenheid van drie belangrijke aspecten, waaronder gemeenschappen, klanten en partners.

  Failte Ireland Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De integratie van groen gaf het logo een positieve boost. De vorm van de cirkel, die kan worden gezien als een symbolische weergave van het Mobius-teken, heeft gezorgd voor een element van vitaliteit, dat de dynamiek van de hele toeristische bestemming effectief weerspiegelt. Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, is gekozen vanwege de veelzijdigheid en de mogelijkheid om het gemakkelijk en gemakkelijk te integreren in regionale merken. Gemaakt in klaverkleur, het creëert de indruk van eenheid en harmonie van de hele compositie. Door twee woorden boven elkaar te plaatsen en ze links uit te lijnen, werd de hele logo-compositie leesbaar en gemakkelijk te onthouden.