Nieuw Colombiaans bier Cerveza Guardian met eigen logo

Cerveza Guardian Logo

Colombiaanse brouwerijen zitten momenteel midden in een COVID-crisis. Ondanks het feit dat er geen beperkingen zijn op de productie, zoals in Mexico, heeft het land een scherpe daling gezien in de productie van een lokaal product. Tegen deze achtergrond is de opkomst van de nieuwe Cerveza Guardian-brouwerij in 2021 een belangrijke gebeurtenis geworden voor lokale liefhebbers van ambachtelijk bier. Als nieuwkomer op deze markt probeerde het bedrijf zich onmiddellijk te profileren, niet alleen door de originele smaak van zijn product. De unieke formule die is afgeleid van onderzoek en het creatieve werk van de Invade-ontwerpstudio (Medellín, Colombia) werd de basis waarmee het merk zich onmiddellijk op de Colombiaanse markt kon vestigen.

Cerveza Guardian Nieuw Logo

Om Cerveza Guardian effectief te promoten, weerspiegelde het logo twee belangrijke concepten van succes: wetenschap en kunst. Ondanks het enigszins tegenovergestelde, lost hun combinatie in een nieuw embleem de taak met succes op. Kennis en passie voor het creëren van iets nieuws en aantrekkelijks is de basis geworden voor de creatie van een nieuw Colombiaans ambachtelijk bier dat een unieke balans tussen wetenschap en kunst laat zien. De ontwerpers hebben hun taak met succes opgelost — om deze unie te materialiseren in de visuele identiteit van het nieuwe merk. Dit werd geholpen door het gebruik van een paar handen, waartussen, in de interne vrije ruimte, het uiterlijk van een ronde hals wordt gevormd, het blik dat ermee wordt bedekt, evenals de visueel gecreëerde contouren van de hoofdletter van het merk naam — «G». Tegelijkertijd wekt de positie van de handen een duidelijke figuurlijke indruk dat de persoon beschermt, niet alleen de brief beschermt, maar ook het product zelf. Een dergelijke verbinding, die tegelijkertijd de grondigheid van de menselijke bierontwikkeling aantoont, zorgde voor de vereiste visuele perceptie van het unieke karakter van de voorgestelde drank, strikte naleving van het bereidingsrecept.

Cerveza Guardian Embleem

Plaatsing van de merknaam «Guardian» rond het beeld van de handen, uitgevoerd in kleine letters, wekt de indruk van divergerende stralen van een denkbeeldige cirkel gecreëerd door de handen. Het ziet er vooral indrukwekkend uit op een blikje, waar blokken in twee kleuren en met verschillende polariteit worden gebruikt — wit en gedempt goud met zwarte accenttekst en -teken. De handen zijn in een gouden cirkel. En vanaf de rand stralen de letters van de tekst naar buiten en herhalen de contouren van de cirkel daarbuiten. De cirkel zelf wordt gezien als een omgekeerde «tong» op het deksel van het blik, wat de symboliek van het hele beeld, de gehechtheid aan de essentie en de verpakking van het product zelf versterkt.

Logo Cerveza Guardian