Nieuw Australisch merk – Bonza nodigt uit voor goedkope vliegreizen

  Bonza Logo

  Australië is het enige land dat tot oktober 2011 geen onafhankelijke budgetmaatschappijen had. Nu is de situatie op dit gebied veranderd en verscheen er een nieuwe operator op de reis- en vliegreismarkt – het bedrijf Bonza, opgericht door Tim Jordan, dat onmiddellijk een gezonde concurrentiegeest bracht. Het merk, dat meteen verscheen in een origineel visueel ontwerp en een aantrekkelijk logo, bood reizigers een breed scala aan bestemmingen en lagere tarieven dan andere bedrijven. Een van de redenen die zulke gunstige en comfortabele omstandigheden mogelijk maakten, was het gebruik van het Boeing 737-8-vliegtuig, dat zich onderscheidt door zijn hoge efficiëntie en lage onderhoudskosten. Bovendien wordt dit model gekenmerkt door een lager brandstofverbruik, wat op zijn beurt de uitstoot van koolstofdioxide vermindert. Tegelijkertijd begon de opkomst van een nieuw merk een belangrijke rol te spelen in de economie van het land, waardoor banen werden gecreëerd. Gunstige aanbiedingen zullen reizen stimuleren en het toerisme in de regio’s ontwikkelen.

  Bonza Nieuw Logo

  Al deze kenmerken en voordelen moesten worden gedemonstreerd in de beeldvisualisatie, in het originele merklogo. Effectieve hulp bij de vorming van een unieke identiteit voor het bedrijf werd geleverd door de ontwerpstudio 99designs, die niet alleen grafische en digitale ondersteuning ontwikkelde, maar ook de creatie van een originele huisstijl en een succesvolle interne strategie. Een belangrijke rol bij de vorming van de stijl werd gespeeld door het embleem, dat is gemaakt uit twee hoofdelementen: een teken in de vorm van een gebalde handpalm met een opgeheven duim, dat tegelijkertijd een soort weerspiegeling van de letter is “b”, en de rest van de letters van de merknaam. Het Jasan Bold Italic by Storm Type Foundry-lettertype bestaat uit hoofdletters uitgevoerd met de juiste helling, die snelheid, beweging en vlucht symboliseren. Daarin heeft de letter “o” een meer afgeronde vorm gekregen en “z” – een gelijkmatige en symmetrische vorm.

  Logo Bonza

  In zijn oorspronkelijke ontwerp krijgt het logo de uitstraling van een vliegtuigcontour, waarbij de staarteenheid een handpalm vormt. Tegelijkertijd symboliseert dit teken gemak, comfort – een voordeel ten opzichte van andere bedrijven. Gemaakt in een paarse tint, ziet het embleem er spectaculair uit op de romp van een vliegtuig dat over een blauwe lucht vliegt tegen een achtergrond van witte wolken. Deze schaduw symboliseert wijsheid, volwassenheid, de aanwezigheid van een hoger niveau van intelligentie. Hij heeft een welwillende invloed en voegt plechtigheid en wat luxe toe. Er wordt aangenomen dat degenen die voor hem kozen in staat zijn tot medeleven, gevoeligheid en voor anderen zorgen.