Newslabturkey toont evolutie in communicatie en rebranding

  NewsLabTurkey Logo

  NewsLabTurkey streeft ernaar om individuen en rechtspersonen in de Turkse journalistieke industrie te onderwijzen en te informeren over de praktijk van journalistiek. Het merk probeerde zijn taken en doelen te visualiseren door een nieuwe moderne identiteit te creëren, die werd ontwikkeld en geïmplementeerd door Oğuzhan Öçalan. Als toonaangevende vertegenwoordiger van de Turkse digitale journalistieksector heeft het merk veel aanvullende richtingen ontwikkeld, wat de komst van een nieuw tijdperk van evolutie aantoont, dat is gebaseerd op de digitale revolutie. Het computertijdperk heeft nieuwe manieren van denken en menselijk gedrag gecreëerd, waardoor de weg is vrijgemaakt voor andere methoden en technologieën. Een van deze “geschenken” was digitale technologie, die het mogelijk maakte om alles digitaal te schrijven en uit te beelden.

  NewsLabTurkey Nieuw Logo

  NewsLabTurkey probeerde zijn idee te visualiseren met behulp van moderne technologie, met behulp van live grafische elementen, wat werd gerealiseerd met behulp van een mooie en onsterfelijke cursor. Het idee om de cursor te gebruiken als een ideale conceptuele grafische weergave van de essentie van het merk kwam niet uit het niets. Omgaan met de kwestie van rebranding in digitaal formaat, de cursor bracht inspiratie, in feite deed u het belang en de noodzaak ervan beseffen. Met zijn hulp werd het mogelijk om de stem van het merk om te vormen tot een dynamische en aantrekkelijke stem, in plaats van de stem die tot voor kort werd gebruikt.

  Logo NewsLabTurkey

  De cursor begon zeer effectief te werken met lettertypen, wat de juiste benadering van de details van bedrijfstypografie vereiste. Het lettertype voor het logo moest organisch zijn in zijn grafisch ontwerp, aangezien het merk type, schrijven, lettertypen als belangrijkste hulpmiddel gebruikt. De keuze viel op het retro-type Clash Display, dat er erg indrukwekkend uitziet in moderne digitale media, omdat het een digitale sfeer heeft. Deze grafische eigenschap geeft het lettertype zeer goed weer in koppen, bijschriften, woordtekens, waardoor het op elke schaal gemakkelijk leesbaar en gedenkwaardig is. Voor de hoofdtekst werd gekozen voor Zodiak, die gewoon schitterde met mooie en vloeiende rondingen, verschillende opties voor stijlen en leesgemak.

  NewsLabTurkey Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Om een ​​imitatie van het cursoreffect te creëren, werd een grafische animatie gemaakt – een verticale lijnglyph, die deel uitmaakte van het lettertype zelf. De lijn op volledige grootte werd niet gebruikt om een ​​consistente compositie te bieden zonder de noodzaak om een ​​dominante cursor te maken.

  Gezien de aanwezigheid van 7 submerken werd een speciaal kleurenpalet toegepast, waardoor ze elk afzonderlijk konden worden gescheiden, wat voor individualiteit en herkenbaarheid zorgde. Ze hebben een eigen dynamische beeldtaal gekregen die op geen enkele manier dissonant is met de hoofdstem van het merk zelf. Het resultaat was een originele, unieke en eigentijdse interpretatie van een nieuwe stijl en visuele identiteit.