New York Park Lane Hotel Stijl Vernieuwen

  Park Lane Logo

  Gelegen op een van de meest opmerkelijke en mooiste plekken in New York – Central Park, verscheen het luxueuze Park Lane hotel na voltooiing aan bezoekers. In dit opzicht voerde het in New York gevestigde bedrijf Mother Design fundamentele veranderingen door in de visualisatie, volledig in overeenstemming met de nieuwe stijl van deze instelling. Het hotel is gebouwd in 1971 en gerealiseerd volgens het project van het familiebedrijf Emery Roth & Sons.

  Park Lane Nieuw Logo

  De reden voor de reconstructie van het gebouw was de eentonigheid van de stijloplossingen van de gebouwen, die Park Lane omringden. Ondanks de historische en culturele betekenis van naburige architecturale objecten, is hun traditionele luxe door de jaren heen niet langer een aantrekkelijk voordeel. Het hotelgebouw, gecreëerd in overeenstemming met de designgemeenschap, ging harmonieus op in deze omgeving, maar verloor zijn individualiteit. Het opgeven van de verouderde, conservatieve, weinig belovende in zijn isolement luxe heeft het mogelijk gemaakt om de situatie radicaal te veranderen.

  Logo Park Lane

  De rijke geschiedenis van het hotel, de unieke locatie en het volledig vernieuwde interieurontwerp zijn de inspiratie achter het nieuwe logo en de grafische naam van het merk. Er werd een levendig kleurenpalet gebruikt dat verandert met de aard van het park volgens de seizoenen, evenals een eclecticisme van unieke texturen. Met behulp hiervan werd begrip voor toegankelijkheid en zelfs enige speelsheid gevormd, de perceptie van het hotel als levend wezen werd verzekerd. Het lettertype van de naam, in de Art Nouveau-stijl, werd beïnvloed door de bijzondere architectuur van het hotel, evenals de natuurlijke schoonheid van het park waarin het zich bevindt. De dwalende paden van het park werden weerspiegeld in de kronkelende lijnen van letters die patronen vormen die uniek zijn in hun schoonheid en grilligheid. Onder bepaalde voorwaarden van het gebruik van het logo kunnen deze patronen worden beschouwd als de rijkdom van de ranken van levende planten. Om een ​​aantrekkelijk contrast te creëren en een link te leggen met de architecturale elementen van het hotel, zijn de letters getekend met rechte lijnen, waarvan de compositie de decoratie van de gevel weerspiegelt. Op deze manier werd een visuele verbinding gelegd tussen de omringende natuur en de architectonische kenmerken van het object.

  Park Lane Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Het gebruik van de titeltekst in digitaal en gedrukt formaat bood de mogelijkheid om alleen de afzonderlijke delen en bewegende woorden ten opzichte van elkaar te gebruiken. De graphics van het lettertype zijn zo ontworpen dat het logo kan worden geïnterpreteerd in een taal die gebruik maakt van de vormen van de raamcartouche. Op deze manier maakte alle verwevenheid van patronen en beletteringselementen het mogelijk om de romantiek van de natuur en de sublieme, poëtische, enigszins mystieke geschiedenis van het hotel over te brengen, dat de aandacht begon te trekken van niet alleen reizigers, maar ook lokale bewoners.