Neutrogena Logo

Neutrogena LogoNeutrogena is een Amerikaans merk dat een enorm scala aan decoratieve en verzorgende cosmetica vertegenwoordigt. Het is afkomstig van de privéfabriek Natone, die in 1930 werd opgericht door ondernemer Emanuel Stolaroff. In 1962, als resultaat van het bereiken van hoge capaciteiten, werd het bedrijf omgedoopt tot Neutrogena Corporation. In 1994 werd het succesvolle bedrijf overgenomen door het Johnson & Johnson-concern, waarvan het nu deel uitmaakt. Hij heeft veel dochterondernemingen en vertegenwoordigingskantoren in 70 landen over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Los Angeles, Californië.

Betekenis en geschiedenis

Neutrogena Logo Geschiedenis

Dit logo benadrukt de visuele eenvoud, zodat niets de perceptie van producten in kleine flesjes, buisjes en flacons verstoort. Gedurende het hele bestaan ​​van het merk had het slechts één versie van het logo, die in 1997 kleine wijzigingen onderging.

Alleen de naam staat op het individuele handelsmerk. Er zijn geen andere identificerende elementen. Het woord “Neutrogena” neemt de hele ruimte in het logo in beslag en wordt gekenmerkt door een nauwe rangschikking van karakters.

Logo lettertype en kleuren

Voor de inscriptie werd het klassieke lettertype gebruikt, het meest voorkomende lettertype ter wereld – Times New Roman. Dit bracht populariteit bij het embleem en merkherkenning, aangezien dit lettertype gemakkelijk te lezen is. De kleur van het logo is monochroom en vertegenwoordigt een combinatie van zwart en wit. In de huidige versie is ook donkergrijs aanwezig.