Netagen is het nieuwe gezicht van oud delirium

Netagen Logo

Een Canadees bedrijf genaamd Combat Networks besloot plotseling een nieuw hoofdstuk van zijn biografie voor zichzelf te openen en kondigde de lancering aan van een nieuwe bedrijfsnaam en -stijl.

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Ottawa, is omgedoopt tot Netagen en heeft een nieuw logo en een nieuwe website. Het bedrijf bedient de grootste federale en provinciale overheidsdiensten, gemeenten, zorgaanbieders, politie, onderwijsinstellingen en Fortune 1000-bedrijven en is uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van hoogwaardige computernetwerken.

Netagen Nieuw Logo

Dit is momenteel een zeer winstgevende onderneming, aangezien het niet langer mogelijk is om de moderne wereld voor te stellen zonder communicatie en gegevensverwerking. En serieuze instellingen die toegang hebben tot een enorme hoeveelheid persoonsgegevens, hebben gewoon een betrouwbare partner nodig in hun werk.

Twintig jaar ervaring in de markt, een breed publiek van consumenten, een hoge rating en een uitstekende reputatie bij concurrenten, en in het algemeen ervaring op IT-gebied geven een groot voordeel voor verdere ontwikkeling en merkpromotie.

Kijkend naar het oude logo, dat overeenkomt met de oude naam, kun je de trend van de vorige eeuw opvangen. Waarom is er zo’n acuut gevoel van beklemmende leeftijd? Want 20 jaar geleden was het in de mode om te spelen met pijlen, vinkjes, lijnen, onderstrepingen, dubbele cirkels en schaduwstructuren. Nu ziet dit er niet alleen saai, maar zelfs komisch uit, want op deze manier zijn er veel ontwerpen ontstaan ​​voor merken die op geen enkele manier geassocieerd waren met dergelijke grafische elementen.

Logo Netagen

Specifiek, in het geval van Combat Networks, werd een serif-logo ontworpen om de boodschap van communicatie over te brengen, met de nadruk op militaire stijl. In het midden van het woord Combat werd in plaats van de gebruikelijke «O» een vizier geplaatst dat als het ware de «hit op het doelwit» van het bedrijf weergaf.

Natuurlijk wilden veel merken zichzelf in de markt positioneren als leiders die hoge technologische ontwikkeling doormaakten, maar zo’n logo bleef te lang onlosmakelijk verbonden met het merk.

Nu zou zo’n grijszwarte contourversie van een serif-lettertype en een naschrift in eenvoudige, zelfs letters honderd procent een grote fout zijn in de visuele identiteit.

Netagen Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het nieuwe logo volgt het pad van modern design en is een combinatie van afbeeldingen en tekst. Goed gekozen tinten van rood en dof donkergroen of zelfs blauw benadrukken harmonieus de grenzen van het logo en definiëren visueel contrast. Het lettertype is normaal, licht afgerond, kalm, schreefloos en gekruld.

En het favicon wordt gespeeld in de vorm van een vierkant met een donkere en lichte kant, waardoor een driedimensionale figuur ontstaat. En deze kubus wordt weergegeven door een rand, omdat het handiger is om de letter N aan te duiden, die opvalt in felrood.

Het verschil tussen de logo’s is met het blote oog zichtbaar. Het huidige logo ziet er steviger, serieuzer, gezaghebbend en helderder uit.

De branche waarin dit merk bestaat gaat uit van constante veranderingen, het zoeken naar alternatieven. En het is heel goed dat het merk van naam veranderde en het aandurfde om het uiterlijk radicaal te veranderen. Nu kan Netagen zijn klanten niet alleen verrassen met hoogwaardig werk en state-of-the-art technologieën, maar ook met een creatieve, elegante presentatie.