NBA’s Luka Dončić onthult zijn persoonlijke logo aan fans

Luka Doncic Logo

De in Slovenië gevestigde NBA-ster Luka Dončić heeft de start aangekondigd van een nieuw seizoen met zijn eigen logo op Jordan Brand’s nieuwe lijn van Air Jordan XXXVI basketbalschoenen. Als een van de leiders van de League stond het jonge talent Dallas Mavericks dit jaar 6e in de NBA-ranglijst in punten, 5e in assists en 4e in triple doubles. Tijdens slechts een paar jaar spelen in de Verenigde Staten slaagde hij erin niet alleen een unieke speelstijl te demonstreren, maar ook de eigenaar te worden van een aantal prijzen die zelfs eerbiedwaardige League-spelers in zo’n korte tijd niet hebben ontvangen. Een van de verschillen en erkenning van zijn verdiensten was het aanbod van de fabrikant van basketbalschoenen Jordan Brand om de exclusieve sportschoenen in het nieuwe seizoen te gebruiken in de nieuwe versie van «Global Game» PE, die in een kleine batch zal worden uitgebracht.

Luka Doncic Nieuw Logo

Om de individualiteit van de speler te weerspiegelen, wordt het persoonlijke logo van de sporter op de sneakers aangebracht. Tijdens de ontwikkeling werd een unieke iconografie toegepast, die autobiografische momenten bevat en de eigenaardigheden van de techniek van zijn spel weerspiegelt. In tegenstelling tot de vorige uitvoering die fans in 2020 op het atletenshirt konden zien, is het logo op de sneakers origineler, eenvoudiger uit te voeren en informatiever geworden. De memorabiliteit van het bord is toegenomen. De grafische «puzzel» heeft de aandacht getrokken van zelfs degenen die geen fan zijn van het spel. In zijn uitvoering lijkt het bord op een gestileerde afbeelding van oneindigheid in de vorm van een «Möbius lint». Als een element dat de constante groei van het professionele niveau van de basketbalspeler laat zien, evenals het creëren van winnende spelsituaties zonder beperkingen, bleek het «lint» bijzonder succesvol en aantrekkelijk te zijn.

Logo Luka Doncic

Tegelijkertijd vormt de compositie de visuele perceptie van het nummer van de atleet — «77», dat te zien is in twee linten, in de vorm van omgekeerde getallen ten opzichte van elkaar. Het bord creëert ook het uiterlijk van pijlen die zijn rol in het team en deelname aan het creëren van spelsituaties aangeven.

Luka Doncic Voor en Na Logo (geschiedenis)

De grafische uitvoering van het symbool bleek bijzonder interessant, wat de kijker naar de wortels van de atleet stuurt, de plaats van zijn geboorte — Slovenië. Dit wordt bereikt met behulp van een georganiseerde vrije ruimte tussen de «zeven», die zijn perceptie vormt als de letter «S». Tegelijkertijd heeft zo’n afbeelding een andere betekenis — een kenmerk van de speeltechniek van de atleet, die «bliksemsnel» kan worden genoemd, en het bliksemsymbool is heel duidelijk zichtbaar in dit vrije ruimte-eenheidsteken.