Naggura rebranding door ontwerpbureau Toormix

  Naggura Logo

  Naggura is een Spaans bedrijf dat sinds 2014 therapietafels ontwikkelt en produceert. Tegenwoordig biedt het assortiment twee soorten producten – Naggura’Swop en Naggura’n. Ze onderscheiden zich door hun toepassingsgebied, optimalisatie van technische oplossingen en ontwerpinnovatie. Indien gewenst is het mogelijk om muziek af te spelen en het kleurenpalet van de panelen aan te passen. Om de populariteit te vergroten en het klantenbestand uit te breiden is in samenwerking met ontwerpbureau Toormix een complete rebranding doorgevoerd. Het merk heeft ingrijpende veranderingen ondergaan.

  Naggura Nieuw Logo

   

  Allereerst werd het logo van het bedrijf getransformeerd en speelde de verbinding met de landen van het Oosten een rol. In de oude versie was er geen dergelijke aanpak. Uniciteit werd bereikt door de afstand tussen letters te verkleinen. Er was echter een probleem aan het einde, omdat het “a”-element niet aan de rest van het woord kon worden gekoppeld. De letters “g” betekenden de wielbasis van het aangeboden product. Dit was destijds een zeer gedenkwaardige factor. Trends staan ​​echter niet stil. Voor de interesse van de consument was het nodig om het idee van het indienen van het logo te herzien.

  Logo Naggura

  De oplettende kijker zal begrijpen dat de inspiratie van oosters schrift wordt weerspiegeld in het idee om de vorm van de tafel en handen als iets abstracts te presenteren. Handen verwijzen naar de persoon op het werk, of het nu een massagetherapeut, arts of andere opgeleide professional is. Het kostte veel tijd om lijnen en secties te ontwikkelen, waarvan het werk werd vereenvoudigd door geavanceerde digitale technologieën. De eenvoud en beknoptheid van het logo mogen echter niet misleidend zijn, aangezien het vrij lang duurde om dergelijke originele afbeeldingen te verkrijgen. Dit is terug te zien in de ontwerpdetails die de algehele look accentueren.

  Naggura Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De tekst van het merk is gebaseerd op het professionele lettertype Klarheit Kurrent, ontwikkeld door de ontwerpers van de onafhankelijke gieterij Extraset in Zwitserland. Het volgt perfect de ronding en hoeken van het bord zelf. Na enige manipulatie werd een platte bodem toegevoegd aan de letter “g” om het meer op het therapeutische oppervlak te laten lijken. Daarnaast is de apostrof in de naamtekst aan het einde van “Naggura” bewust aangebracht voor een submerk. Het fungeert als een scheidingsteken, dat op zijn eigen manier de visualisatie aanvult. Er is duidelijkheid en harmonie in de verbinding tussen het icoon en de tekst. Scherpe inktvallen zien er een beetje agressief uit. Dit wordt verzacht door een voldoende aantal vloeiende bochten.

  Voor een grotere zichtbaarheid van het aanbod van het merk zijn er ook 3D-visualisaties ontwikkeld. Ze bieden een gedetailleerde visuele weergave van producten en zijn aantrekkelijk van ontwerp. Zo wordt er goed gecommuniceerd over de flexibiliteit en kwaliteit van de aangeboden therapietafels.