Muzeum Zabawek Kraków — het originele logo van het «koninkrijk» van speelgoed

Muzeum Zabawek Krakow Logo

In 2021 werd een uniek speelgoedmuseum van Marek Sosenko — Muzeum Zabawek Kraków (Speelgoedmuseum Krakau) opgericht. Om visuele aantrekkingskracht te vormen en een eigen identiteit te vormen, wendden de organisatoren van het museum zich tot de beroemde ontwerpstudio in Warschau — het bedrijf Podpunkt. Bij het ontwikkelen van de huisstijl van het museum, wendden de ontwerpers zich tot de geschiedenis van de oorsprong van het idee van het museum, geïnspireerd door de originele exposities.

Het speelgoed van de familie van de antiquair Marek Sosenko is niet alleen goed bekend bij de inwoners van Krakau, maar ook bij velen buiten Polen. Marek begon speelgoed te verzamelen sinds 1978 en creëerde een unieke collectie die de basis van het museum werd. Tegenwoordig is het een van de favoriete plekken voor gezinsrecreatie, een gelegenheid om uw vrije tijd nuttig door te brengen en uw kennis van de speelgoedwereld te verrijken. Het museum bevat een unieke verscheidenheid aan «vertegenwoordigers» van de gamewereld — teddyberen en poppen, logische spellen en boeken van de afgelopen jaren van publicatie. Hier zie je echte zeldzaamheden en kunstwerken die hun jonge eigenaren ooit veel vreugde en geluk schonken.

Muzeum Zabawek Krakow Nieuw Logo

Het originele speelgoed uit de jaren 50 in de vorm van een accordeonhond, Jack in a box, evenals Niklova’s speelgoed van Tsjechische productie, dat in het verleden populair was, hadden een bijzondere invloed op de vorming van het logo van het museum. Als hoofdthema werd een accordeon gekozen, die verschillende evoluties doormaakt — het opent, stort in, ontvouwt zich in het dynamische systeem van de interactieve website van het museum. De gecreëerde huisstijl van Muzeum Zabawek Kraków combineert zeer succesvol moderne ontwerptechnologieën, creativiteit en nostalgie naar een gelukkige jeugd.

Een kenmerk van het logo is de aanwezigheid van scherpe hoeken, puntige uiteinden. Op deze manier werd de belangrijkste essentie van het museum overgebracht — de demonstraties van oud, vintage speelgoed, waarvan ten tijde van de productie nog niet was voldaan aan de eis om veilige, kindvrije vormen te creëren. Dit brengt ouders en volwassenen onmiddellijk terug naar hun verre kindertijd, waardoor de herkenning van dergelijk speelgoed wordt gegarandeerd, waarvan er voor velen zeker het meest geliefde zal zijn.

Logo Muzeum Zabawek Krakow

Naast de accordeonhond staat de naam van het museum, waarvan elk woord onder elkaar is geplaatst en naar links is uitgelijnd. De tekst heeft geen bijzondere kenmerken. Het volledige logo is gemaakt in één kleur, wat de gebruiksmogelijkheden in een grote verscheidenheid aan combinaties en plaatsingen vergroot. Ondanks de afwezigheid van de verwachte «vrolijkheid», enige speelsheid in de uitvoering van het embleem van het «kindermuseum», komen deze tonen zeer goed tot uiting in het heldere kleurenpalet van toepassingen en op beeldproducten.