Mr Beast Logo

  MrBeast Logo

  Mr Beast is de bijnaam en nu het creatieve pseudoniem van Jimmy Donaldson, een Amerikaanse YouTube-blogger, ondernemer en filantroop. Hij werd in 1998 in Kansas geboren en werd beroemd door de baanbrekende stijl van video’s die hij op 13-jarige leeftijd online zette onder de naam MrBeast6000. In 2012 gebeurde dit voor het eerst. Nu is hij een jonge zakenman, filantroop, hoofd van een team van 30 mensen (meestal jeugdvrienden). Jimmy was ook mede-oprichter van Team Trees met andere Team Trees, richtte de Arbor Day Foundation op en is eigenaar van de talentencampagne van Night Media.

  Betekenis en geschiedenis

  Mr Beast Logo Geschiedenis

  Wat is meneer Beest?

  MrBeast is het pseudoniem van de beroemde videoblogger Jimmy Donaldson uit de stad Kansas en de naam van zijn YouTube-kanaal. Deze vertegenwoordiger van de moderne showbusiness werd geboren in 1998 en verdiende bijna $ 30 miljoen (eind 2020).

  Hoewel Mr Beast in 2012 naar YouTube kwam, werd hij niet meteen populair. Tot de tijd van zijn roem plaatste hij inhoud die was gewijd aan de stapsgewijze handleiding voor videogames, evenals met betrekking tot verschillende merkwaardige feiten die hij van andere gebruikers zag. Dit ging door tot 2017, toen de video die “tot 100.000 telt” tienduizenden views kreeg en viraal werd. Zijn rating schoot omhoog in een paar dagen. Dus de roem kwam.

  Jimmy Donaldson greep de kans en veranderde de inhoud van zijn kanaal en begon dure video’s met uitdagingen en beloningen, plots met een donatiethema, overlevingsvideo’s en originele bloginhoud aan te bieden. Toen hij stopte met een enorme klus, schakelde hij zijn jeugdvrienden in om mee te werken. Daarom is Mr Beast nu een merk achter een heel team (meer dan 30 medewerkers). Vanaf april 2012 had de oprichter van de groep 57,4 miljoen abonnees.

  Naast het standaard YouTube-kanaal heeft Donaldson verschillende andere grote bronnen: MrBeast Shorts en MrBeast Gaming. In 2019 werd hun auteur een van de Streamy Awards-laureaten, waar hij de Breakout Creator Award won. Hij werd uitgeroepen tot YouTuber van het Jaar bij de Shorty Awards 2020. Toen werd de jongeman een van de best betaalde videobloggers.

  Tegelijkertijd heeft Jimmy Donaldson altijd veel belang gehecht aan visuele identiteit op internet. Hij veranderde het logo-ontwerp voor zijn kanaal drie keer, dat voor het eerst verscheen in 2012.

  2012 – 2018

  Beast Logo 2012-2018

  Voordat hij wereldwijde bekendheid verwierf, gebruikte MrBeast het beeld van een tijger voor de identiteit. Het dier bevindt zich in profiel en is geschilderd in zwart en blauw. De bek van de tijger staat open in een formidabel gebrul en er zijn scherpe hoektanden van te zien. De oren worden tegen het hoofd gedrukt, de wenkbrauwen worden naar achteren getrokken, wat aangeeft dat het beest klaar is om aan te vallen. De snuit is naar links gedraaid en op een vierkant met een gestreepte achtergrond geplaatst. De neus en tong zijn vaalrood.

  Januari – mei 2018

  MrBeast6000 Logo January-May 2018

  Na de enorme populariteit was de blogger creatief op zoek naar een embleem, dus gebruikte hij de nieuwe versie ongeveer vijf maanden. Als gevolg van het herontwerp kreeg de tijger een iets andere invulling. De lijnen op de achterkant van de nek zijn langer en scherper aan de uiteinden. De slagen bij de mond (ze staan ​​op een witte achtergrond) zijn nu korter dan voorheen. De auteur verwijderde de bult van de neus, rechtte deze, en de tanden daarentegen werden duidelijker getekend zodat ze visueel onmiddellijk opvielen. Het oor wordt afgebeeld opgeheven, het oog vernauwd. Alle zwarte lijnen op de kop en nek van het dier kregen een zachte tint. Het aantal strepen op de achtergrond werd gehalveerd – tot vier donkerblauwe en drie blauwe, terwijl dat er voorheen in totaal elf waren.

  2018 – heden

  MrBeast Logo 2018-vandaag

  Nu gebruikt het team onder de enige bijnaam Mr Beast niet het beeld van een tijger, maar van een panter. Het is ook blauw gekleurd, maar naar rechts gedraaid. De ontwerpers hebben de verticaal gestreepte achtergrond verwijderd en vervangen door diagonale lijnen van verschillende breedtes: vijf blauwe en vier witte. Hun randen zijn gescheurd, alsof het een spoor is van de klauwen van een wilde kat, die zijn territorium markeerde.

  Bovendien hebben de ontwikkelaars een rode bliksemschicht toegevoegd aan het dier in de ooghoek – een hint dat het “donder en bliksem” werpt. De hoektanden van de panter zijn langer en scherper dan die van de tijger in de vorige versie. Het grote oor is ontspannen, de neus is gerimpeld in een grauw, de mond is open.

  Logo lettertype en kleuren

  MrBeast Logo

  Het officiële symbool van de populaire YouTube-blogger is altijd een blauwe wilde kat geweest. Eerst was het een tijger met een wit met blauwe streep, en toen een volledig blauwe panter. Dit beeld is gekozen vanwege het feit dat het kracht, vindingrijkheid, moed, vastberadenheid en snelle reactie verpersoonlijkt.

  Als er geen gestreepte achtergrond in het embleem is, wordt de afbeelding van het dier aangevuld met tekst onder de kop van de panter. De titel is geschreven in individuele cursieve letters, die doen denken aan brede penseelstreken. In sommige varianten (evenals in de video) gebruikt het team het gratis lettertype Obelix Pro, ontworpen door Valentin Antonov.

  Logo MrBeast

  De kleur van het bedrijfslogo is blauw in verschillende tinten. Het wordt aangevuld met rood-roze (tong, bliksem), wit (hoektanden) en zwart (letters, neus, randen van alle elementen).