Mouz in plaats van Mousesports

  Mouz Logo

  Het Duitse esports-bedrijf Mousesports heeft een grootschalige rebranding doorgevoerd en heet nu eenvoudig en kort – Mouz.

  Deze beslissing ging gepaard met de ontwikkeling van een nieuw logo, dat het iconische oude symbool verving.

  Mouz Nieuw Logo

  De belangrijkste reden voor deze verandering is dat sinds 2002, toen deze organisatie werd opgericht, het logo altijd hetzelfde is gebleven, maar dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op de herkenning van het merk door fans. Feit is dat er te veel esports-bedrijven op de markt verschenen, het bedrijf onder meer verloren ging en de associatie van het logo met het merk, volgens marktonderzoek, extreem zwak was. Hoewel het bedrijf herkenbaar was in de wereld, konden fans het logo van hun favoriet niet snel herkennen.

  Het oude logo imiteerde de kop van een muis en duidde ook de handpalm van de speler aan, die zich op de gamingmuis bevond. Aan de andere kant is de nieuwe identificatie veel eenvoudiger, maar het idee van de muis blijft.

  Logo Mouz

  Een scherp, trendy en krachtig logo wordt automatisch onderdeel van de nieuwe identiteit van het merk, wat esports-fans verder naar het bedrijf trekt.

  Zowel de nieuwe naamgeving als het bijgewerkte logo beloven veel succes in de toekomst, want gamefans zijn dol op transformaties en elke nieuwigheid die gebaseerd is op visuele creativiteit.

  Mouz Voor en Na Logo (geschiedenis)

  Al snel werd bekend dat er een merchandise-lijn zal worden gecreëerd met nieuwe identiteitselementen, zodat fans zich onder meer kunnen identificeren door kleding of accessoires met een nieuw logo te kopen.