Moss — de kiem van creativiteit

Moss Logo

Het nieuw opgerichte bedrijf voor de verbetering van het werkgebied in computertechnologie Moss is onlangs verschenen en er is nog geen jaar verstreken. Het merk creëert ruimte voor creativiteit en zorgt technisch voor eenvoud, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van creatieve processen. Dit is de organisatie en optimalisatie en vereenvoudiging van de hele desktop die een persoon nodig heeft in een bepaalde periode van krachtige activiteit.

Voor de ontwikkeling van het logo is contact opgenomen met bureau RegretsOnly (Boston).

Moss Nieuw Logo

Er is analytisch werk verricht, waarbij de conclusie naar voren komt: voor wie het merk gaat zien, is het noodzakelijk om een ​​stevige ondersteuning te geven zodat er geen connectie is met de naam. Je hebt een visueel spel nodig, een gedurfd en levendig beeld dat samenhang, ontkieming en volledigheid belichaamt. Er was een idee om een ​​flexibel grassprietje af te beelden als symbool van het begin en de voortzetting van onzichtbare lijnen, het idee van een «werkende» atmosfeer en omgeving die ons dagelijks leven binnendringt en onze geest niet verstoppen.

Het gebruik van natuurlijke elementen, de presentatie van anima, dat wil zeggen een levend micro-organisme dat wordt geassocieerd met een majestueuze microkosmos, was een uitstekende implementatie van het concept van de initiatiefnemers van het nieuwe beeld.

Logo Moss

Een witte spruit op een zwarte achtergrond van een afgerond vierkant, alsof het door de natuur zelf is gegraveerd (of misschien een kinderhand?), Harmoniseert perfect met het zwarte afgeronde lettertype. Het logo en de naam zien er simpel en beknopt uit, er hoeft niets aan toegevoegd te worden. Het plein ziet eruit als een veld of werkgebied waar het belangrijkste gebeurt — de manifestatie van creatieve kracht in de vorm van een grasspriet.

Esthetisch, ondanks het zwart-wit karakter van de visuele oplossing, maar ook metaforisch, wordt de naam gespeeld, wat moeilijk te associëren is met creativiteit. De ontwerpers benadrukten de deugden van het bedrijf — creatie, groei en ondersteuning. Dit is misschien wat de merkwaarden eet die aan de doelgroep worden doorgegeven.