Modernisering van het Yelp-platform en zijn logo

Yelp Logo

Het interactieve platform, dat in 2004 in San Francisco werd opgericht om het zoeken naar aanbiedingen op de binnenlandse dienstenmarkt te vergemakkelijken en te vergemakkelijken, voelde de noodzaak om wijzigingen aan te brengen in zijn eigen visuele identiteit. Russell Simmons en Jeremy Stoppelman werden tot de oprichting gedreven door de imperfectie van de markt voor het leveren van diensten aan huis door individuele ambachtslieden, waarbij mensen, wanneer ze onafhankelijk op zoek waren naar een aannemer voor een bepaald type dienst, heel vaak te maken kregen met slechte kwaliteit en onprofessionele service, niet-naleving van de voorwaarden van het contract.

Yelp Nieuw Logo

In de loop der jaren van zijn bestaan ​​is Yelp voortdurend geëvolueerd door toevoegingen te doen, tools toe te voegen om de kwaliteit te verbeteren en de veiligheid van klanten te waarborgen met een eerlijke en verantwoordelijke benadering van de artiesten om hun verplichtingen na te komen. De maatregelen die werden genomen om de interactie in bijna 60 bedrijfscategorieën te verbeteren, maakten het mogelijk om bedrijven effectief te helpen bij het vinden van potentiële klanten en ambachtslieden om werk te vinden in hun gebied.

Logo Yelp

Het nieuwe logo, samen met de update van de serviceapplicaties, werd een demonstratie van de uitgevoerde modernisering. Het merkbord heeft niet erg belangrijke veranderingen ondergaan, waarbij het hoofdidee behouden is gebleven, maar tegelijkertijd een moderne uitstraling heeft gekregen. Door vrolijker en opener te worden, toont hij gezelligheid en een uitgesproken persoonlijkheid, die de betekenis weerspiegelt van alle prestaties die beschikbaar zijn gekomen voor gebruikers. Om het logo op een effectieve manier te demonstreren en onder de aandacht te brengen, is oorspronkelijk gekozen voor een leuke animatie.

Het zwarte lettertype in het logo is volledig opnieuw getekend, waarbij de rondheid van het origineel is behouden, maar met een grotere straal van de hoeken van de bochten. De rode ster achter de naam was ook iets dikker. De hoeken zijn ronder geworden. Om het te accentueren, werd een helderdere rode tint gebruikt. Kleine veranderingen daarin maakten het mogelijk om anders te kijken naar de betekenis van dit bord. Hij werd de personificatie van het moment waarop deze of gene gebruiker voor zichzelf een nieuwe ontdekking doet, vindt wat vooral nodig is. En de ster symboliseert de explosie van emoties en tevredenheid die de gebruiker voelt vanuit een positief effect.

Yelp Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het belangrijkste verschil tussen het logo was de afwijzing van de grijze rand rond het logo, vloeiende overgangen en evenredigheid van elk element. In deze versie is het gekoppeld aan elk bord, elke knop en elke service op de site, waardoor een enkele visuele taal wordt geboden die het logo en alle toepassingsaanduidingen verbindt. Alle badges zijn gemaakt in overeenstemming met de uniformiteit van afmetingen en geometrie. Voor het hoofdicoon is gekozen voor een rode achtergrond om de herkenbaarheid te vergroten. Voor pictogrammen, wit.