MOCA kreeg een nieuwe moderne stijl

Virginia Museum of Contemporary Art Logo

Het onlangs omgedoopt tot Virginia Museum of Contemporary Art (MOCA) heeft een revolutie teweeggebracht in de visuele identiteit van het museum. In de afgelopen 10 jaar heeft het museum niet zo’n uitgebreide herindeling van zijn imago ondergaan. Vandaag hebben veranderingen invloed gehad op alle gebieden van branding — van het logo, de website en tot de laatste flyer, die in juli 2021 niet meer werd gedrukt.

Virginia Museum of Contemporary Art Nieuw Logo

De geschiedenis van het museum begon in het midden van de jaren ’50 van de vorige eeuw als een vereniging van vrije kunstenaars. Geleidelijk aan ontwikkelde het zich tot een kunstcentrum, waar lessen werden gegeven en kunsteducatie werd gegeven aan degenen die zich bij de kunst wilden aansluiten. 2010 werd een startpunt voor de oprichting. Dit jaar kreeg het de status van museum en kreeg het officieel de naam waarmee het vandaag de dag in de wereld bekend staat. Tegelijkertijd werd het eerste logo ontwikkeld en toegepast, dat in 2021 werd gewijzigd. De noodzaak om het imago te veranderen werd veroorzaakt door de transitie van de organisatie naar een nieuw niveau. Als de instelling eerder meer in overeenstemming was met een dergelijke definitie als een kunstcentrum, heeft het vandaag de status van een museum volledig bevestigd, die 10 jaar geleden werd toegewezen.

Logo Virginia Museum of Contemporary Art

Hierdoor bleef het voormalige heldere en kleurrijke merk, meer in lijn met het kunstencentrum, in het verleden achter. Het nieuwe logo is een demonstratie van de ernst en moderniteit van MOCA. In 2020 heeft het management een enquête gehouden onder kunst- en bezoekersvertegenwoordigers van de Virginia City Council. Op basis van de verkregen resultaten is een project voor een nieuwe visuele identiteit ontwikkeld. De focus ligt op het oplossen van het probleem van de slechte popularisering van het museum. Het ontwikkelingsbedrijf deed een brandinganalyse van ongeveer 100 musea.

Virginia Museum of Contemporary Art Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het resultaat van dit vruchtbare werk was een nieuw logo in een enkele zwarte kleur, die visueel de ernst en ernst van een instelling met deze status aangeeft. Het embleem is een compositie van een in een zigzag gevouwen lint, met aan de rechterkant woorden in een kolom die de volledige naam van het museum vormen. Ze zijn links uitgelijnd en in kleine letters. Het lint is gevormd om de visuele indruk van transparantie te geven, zodat u de elementen achter elke bocht kunt zien. Zo werd een belangrijk kenmerk van het museum overgebracht — de constante vernieuwing van het tentoonstellingsassortiment, wat aangeeft dat geen enkele collectie in de magazijnen van het museum blijft hangen of «stof verzamelt».