Mixer Logo

Mixer LogoMixer is een streamingdienst die het streamen van videogames ondersteunt. Het verscheen in 2016 en werd een paar maanden later door Microsoft gekocht. Het platform kreeg zijn huidige naam pas in 2017. Voorheen stond het bekend als Beam, maar de nieuwe eigenaren vonden dit woord onopvallend, niet marketing en ongeschikt om de markten van andere landen te betreden. Het hernoemen redde het echter niet: Microsoft-managers kondigden de sluiting van Mixer aan vanaf eind juli 2020. Een van de redenen voor deze beslissing was de trage groei van het publiek en het onvermogen om te concurreren met de segmentleiders — Facebook Gaming, YouTube en Twitch.

Betekenis en geschiedenis

Mixer Logo Geschiedenis

De streaming videodienst was niet bestand tegen serieuze concurrentie, hoewel het een herkenbare en goed doordachte identiteit had. De nieuwste merknaam met het tweekleurige opschrift «mixer» vervangt het logo, dat twee elementen combineerde: een abstracte cirkel en het woord «BEAM». De rebranding had een positief effect op het imago van het streamingplatform, maar redde het niet voor sluiting.

2016

Beam Logo 2016

Op 5 januari 2016 lanceerden James Boehm en Matthew Salsamendi een nieuwe videoservice gericht op gamers. Het heette Beam, en dit woord stond op het embleem. Het was geschreven in het zwart, cursief en schreefloos. De ontwerpers volgden de grammatica door de eerste letter met een hoofdletter te gebruiken en de andere drie in kleine letters.

Links van de inscriptie was een abstract teken in de vorm van twee blauwviolette figuren, die qua vorm leken op wiskundige grafieken van functies. Ze waren in spiegelbeeld gerangschikt, de ene tegenover de andere en half aan de bovenkant samengevoegd. Bovendien waren ze verbonden door een ring die langs de rand van de witte cirkel liep.

2016 — 2017

Beam Logo 2016-2017

In augustus 2016 verwierf Beam een ​​nieuwe eigenaar: Microsoft. De multinational heeft een klein herontwerp doorgevoerd, waarbij de stijl van de letters is veranderd. Het resultaat was dat de naam van de dienst donkergrijs werd en een nieuw lettertype kreeg, herkenbaar aan de bovenste schreef bij «B» en de verkorte horizontale streep bij «A». Alle letters waren in hoofdletters.

Ook het grafische bord bleef niet onopgemerkt. De ontwerpers veranderden de vorm van de samenvoegende vormen zodat het donkergekleurde verbindingspunt cirkelvormig is.

2017 — 2020

Mixer Logo 2017-2020

Microsoft hernoemde het videostreamingplatform, dus het moest het logo opnieuw veranderen. Voor de nieuwe naam koos ze een gestileerd lettertype dat totaal anders is dan eerdere versies. Het woord «mixer» is geschreven in kleine letters en is verdeeld in twee delen — donkerblauw en lichtblauw. De rand bevindt zich precies in het midden van de «x», wat het uiterlijk van het symbool beïnvloedt: het lijkt alsof het uit twee driehoekige haakjes bestaat. Dit logo werd gebruikt tot 22 juli 2020. Toen stopte de service met werken en werden alle gebruikers automatisch overgezet naar Facebook Gaming.

Logo lettertype en kleuren

Logo Mixer

Het woordmerk van het Mixer-platform is direct gerelateerd aan de naam. Het symboliseert de samensmelting van verschillende onderdelen tot één geheel en weerspiegelt het hoofddoel van de dienst: het verenigen van mensen (in dit geval gamers) die zich in verschillende delen van de wereld bevinden.

Het aangepaste lettertype dat is gebruikt om het logo te maken, is serifvrij en heeft vloeiende, afgeronde lijnen. Vanwege de karakteristieke «x» lijkt het erop dat de inscriptie in twee delen is verdeeld. Elke helft is in een andere kleur geverfd: de linkerkant is volledig blauw en de rechterkant is blauw. De achtergrond is traditioneel wit.