MIUI 13 nieuwe stijl van XIAOMI

MIUI 13 Logo

De technologische ontwikkeling versnelt. En vandaag is het bijna onmogelijk om ze bij te houden. Dit is vooral actief op het gebied van mobiele communicatie, waar bekende merken constant met elkaar concurreren in de snelheid van het maken van nieuwe en meer geavanceerde apparaten. Dus onlangs heeft het Chinese merk XIAOMI zijn bereidheid aangekondigd om gadgets voor het grote publiek te presenteren waarin een nieuwe versie van Android, het MIUI OS, zal worden geïnstalleerd. Het systeem, MIUI 13 genaamd, heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van eerder gebruikte. Het verwijderde de glitches die kenmerkend waren voor eerdere versies en hield rekening met de belangrijkste wensen van gebruikers, die werden verkregen als resultaat van een snelle enquête. Het systeem heeft verschillende nieuwe functies, waaronder updates.

Bij het vormen van de visuele identiteit en het logo werd een belangrijke voorwaarde in acht genomen: zorgen voor herkenning. Dit werd bereikt door een originele benadering van styling die een visuele verbinding behield met de identiteit van MIUI 12. De vertrouwde stijl, gebaseerd op de abstracte uitvoering van elementen, behield zijn kenmerkende kleuren in een verloopontwerp. Maar er zijn enkele wijzigingen aangebracht in het kleurenpalet. De nieuwe identiteit wordt gedomineerd door warme tinten geel en oranje, wat de nieuwe stijl communicatiever en aantrekkelijker maakt. De tekstelementen van het nieuwe merk zijn gemaakt met hetzelfde lettertype, wat typerend is voor de hele MIUI-regel. Deze benadering van het kleurenpalet geeft aan dat het nieuwe voorstel meer gericht is op het weerspiegelen van de interesses en wensen van gebruikers dan de vorige.

MIUI 13 Nieuw Logo

Het demonstreren van de innovaties in het besturingssysteem was geen taak voor de ontwerpers. Belangrijk hierbij was de nadruk op het feit dat de nieuwe features ook daadwerkelijk ontwikkeld en opgenomen werden, wat de nieuwigheid bijzonder aantrekkelijk maakte. Oneindig scrollen, kleine widgets die MIUI 12.5 beta eerder liet zien, waardoor een zijbalk ontstond. Tegelijkertijd was de hoofdtaak van de ontwerpers om een ​​spectaculaire toevoeging aan het nieuwe imago van het bedrijf zelf te implementeren, om harmonie en eenheid te creëren in de perceptie van individuele vertegenwoordigers van het merk in de algemene context van het oorspronkelijke ontwerp.

De nieuwe ontwikkeling is een stimulans geworden voor enkele veranderingen in het algehele ontwerp van individuele vertegenwoordigers van het merk. In het bijzonder werd «Mi» verwijderd uit de namen van de modellen van het bedrijf, die tot de premiumcategorie behoren.