Mitchell Hawks Junior Hockey Team ontvangt nieuw embleem

Mitchell Hawks Logo

Een nieuw hockeyseizoen nadert, waarop teams van professionals en junioren, fans en fans zich voorbereiden. Iedereen streeft ernaar om het volledig voorbereid te betreden, niet alleen fysiek. Dus op 21 juli 2021 kondigde de junior hockeyclub Mitchell Hawks de oprichting aan van een nieuw teamembleem, waarmee het zal strijden in het PJHL-kampioenschap van het komende seizoen.

Het team informeerde hun fans en fans over hun veranderingen op 20 juli door een paar tweets op hun pagina te plaatsen. Het bekende beeld van een Indiase krijger die lijkt op het embleem van de Chicago Blackhawks werd vervangen door het beeld van een haviksvogel, overeenkomend met de naam van het team. Deze beslissing werd genomen onder druk van de inheemse volkeren van Amerika, die heftig protesteerden tegen het gebruik van hun historische en spirituele erfgoed, afbeeldingen van gezichten en nationale kleding voor reclamedoeleinden, vooral op de logo’s van sportteams. Tegenwoordig wordt de afwijzing van elementen in symbolen die beledigend zijn voor inheemse vertegenwoordigers overal waargenomen in alle gebieden — zaken, sport, reclame in Amerika en Canada. In Ontario is het proces aanzienlijk versneld na de behandeling van de kwestie door de Commissie voor de Rechten van de Mens. Ze ontdekte echte schendingen en stuurde passende besluiten over de noodzaak om hun emblemen te wijzigen naar een aantal sportteams en verenigingen. Onder hen zijn Washington NFL, Edmonton CFL, Cleveland of Major League Baseball.

Het ontwerp van het nieuwe logo werd toevertrouwd aan Tom Fanson, een toonaangevende merkontwerper. In overleg met teamleden, staf, fans en fans is besloten om het traditionele kleurenschema van het logo te behouden, met rood, wit, groen en geeltinten. Het beeld van de havik herhaalde heel nauw de kop van de indiaan, tot aan de elementen van oorlogsverf, die werden gemaakt in de vorm van rode strepen op de snavel, onder de ogen en boven de wenkbrauwen van de vogel. Tegelijkertijd dupliceren de opstelling van veren op het hoofd en zelfs een gestileerde haarclip het gevechtshoofddeksel van de afbeelding op het oude embleem. De teamnaam is onder de afbeelding geschreven, waarbij het kleinere lettertype van het eerste woord in zwart is, en het tweede in vet, licht gebogen type in wit, elke letter omlijnd in contrasterend zwart, waardoor het lettertype vooral opvalt tegen de rode achtergrond van het logo.