Missouri in het ontwerp «span»

St Francois County Logo

De gemiddelde professionele ontwerper die in de studio met huisstijl werkt, vindt de aanwezigheid van een groot aantal extra afbeeldingen in het logo pure absurditeit en een lugubere toon. Dit voegt geen esthetiek, visuele milieuvriendelijkheid en gevoel voor schoonheid toe aan de huisstijl.

Als we het logo van St Francois County, dat in Missouri ligt, als een anti-voorbeeld nemen voor het werken aan ontwerpfouten, zien we dat het vol staat met epische ontwerpfouten. De vraag rijst: heeft een professionele ontwerper het logo-concept ontwikkeld?

Kijkend naar de ideologische beelden, wordt duidelijk hoe ver ze zijn gegaan met functionele elementen in het ontwerp van het embleem van de regio.

Het zou niet verwonderlijk moeten zijn dat dergelijke dingen in onze tijd bestaan. Denk aan de periode van de jaren 90 tot de jaren 2000, toen waarschijnlijk zelfs goede professionele ontwerpers, die werden beschouwd als experts in het ontwerpen van huisstijlen, soortgelijk werk deden, en het was niet beschamend. Er was net zo’n traditie in de beeldcultuur. Over de hele wereld was er de neiging om details bij details te houden, en dan pas de betekenis te begrijpen van wat er werd gedaan. Of dit duidde op de aanwezigheid van een bepaalde mode voor dergelijke logo’s, of op een gebrek aan of onvoldoende ontwikkeld smaakgevoel, wordt niet meer begrepen. Het belangrijkste is dat er nu aanwijzingen zijn die helpen om het merk beter te onthullen, zijn werkterrein te presenteren en de aandacht van concurrenten of consumenten te trekken.

Zoals we kunnen zien, heeft het provincielogo alle bestaande bijbehorende ideeën over nationale symbolen en aspecten overgenomen. Maar tegelijkertijd weerspiegelen ze het merk en de filosofie van St. Francois niet diep door de visuele beelden zelf.

Dit is een aanfluiting, een grotesk of een provocatie. Eén ding is duidelijk, dit is een verschrikkelijke anti-reclame voor de regio. Het logo ziet eruit als een scheef werk van een amateurontwerper of een tiener die abrupt besloot een creatief leven voor zichzelf te beginnen en een grafische editor onder de knie te krijgen.

Het logo ziet er komisch, belachelijk, compleet absurd uit. Dit is geen effectieve ontwerpbeslissing die de reputatie van veel gerespecteerde mensen kan kosten. Het logo kon aan de positieve kant herinnerd worden, maar hier eerder anti-reclame naar de regio en het bureau of bureau zelf, dat de huisstijl ontwikkelde.

De compilatie van nationale symbolen is net zo verrassend als de rangschikking van figuren op het ronde «canvas» van het logo. Zo zweeft de adelaar, die in Amerika heilig is, niet, maar blijft hij amper in de lucht, hoofd naar beneden, hangt levenloos en is absoluut niet trots. In één woord — krom.

Een Bijbel met een kruis, een stuk grondgebied dat een afbeelding lijkt van een topografische kaart — het ziet er zelfs vulgair uit. Het zou mogelijk zijn om de beelden op een andere manier te verslaan, niet zo stereotiep en onhandig.

Wat we nu zien is «falen». Het frame waarin de naam is gegraveerd, de slogan «In God we trust», die ook niet op het logo staat, op en neer gevuld met veelkleurige elementen, nou ja, in het algemeen is dit frame rond de cirkel van de logo ziet er vreselijk saai uit.

Als we naar de officiële website van de regio gaan, zien we dat het logo tot nu toe niet is gewijzigd. Het is in een voldoende grote uitbreiding waarmee je alle grafische ontwerpfouten kunt zien.

Afgaande op de beoordelingen van mensen die niet onverschillig staan ​​tegenover de regio, en om te ontwerpen in het algemeen, zal er binnenkort een nieuw herontwerp zijn, omdat veel gewone mensen het bloed uit hun ogen laten stromen als ze naar zo’n meesterwerk kijken.

Het is verrassend dat dergelijk werk werd goedgekeurd en op bestuurlijk niveau mocht worden gebruikt. Dit betekent dat de persoon die de rebranding heeft geïnitieerd, helemaal niet op de hoogte is van de huidige trends, of het hem helemaal niets kan schelen wat hij in korte tijd op digitale media zet.

En helaas is de ontwerpgemeenschap nu erg teleurgesteld in dit logo, en wordt het besproken en veroordeeld. Absurditeit en slechte smaak zullen vroeg of laat plaats maken voor echt design, dat in de nabije toekomst wordt verwacht van de regering van Missouri.