Minimalisme in het nieuwe Trackinsight-logo

Trackinsight Logo

De geschiedenis van het merk met de speelse naam «Trackinsight» begon minder dan 10 jaar geleden, toen toekomstige investeringsmagnaten en financiële bedrijven in Europa begonnen te verschijnen. Dit bedrijf is een van de bedrijven die beurzen laten groeien, het werk van commerciële fondsen analyseren, zich bezighouden met de selectie van verschillende diensten op het gebied van financiën en is in het algemeen een belangrijk zoekplatform. Het merk houdt zich bezig met investeringen, zekerheden, die belangrijk zijn voor de ondersteuning van de regio of het land als geheel.

Trackinsight Nieuw Logo

En het land van oprichting van dit bedrijf is Frankrijk. Het is niet alleen de geboorteplaats van wijn en kaas, maar ook een bron van bronnen voor veel financiële professionals. Deze initiatiefgroep, gevestigd in de Franse stad Biot, was in staat om werk te organiseren in 6 landen van 6.000 op de beurs verhandelde fondsen met werkende systemen over de hele wereld.

De nieuwe look van het merk werd gepresenteerd door het in Londen gevestigde creatieve bureau How & How. Ze vonden het belangrijk om het idee van een digitale wereld over te brengen, informatie in grafische zin lezen. Beleggen is altijd een verantwoorde en langetermijnaangelegenheid. Dit legt een zekere stempel op de houding van de actoren in het financiële proces, daarom is het noodzakelijk om de nadruk te leggen op gelijkheid, ernst van bedoelingen en op de een of andere manier zelfs een disciplinaire maatregel.

Logo Trackinsight

Aanvankelijk was het logo een combinatie van een alfabetisch lettertype en een grafische afbeelding van een aanwijzer. De letter «k» is doorboord met de punt van een stok, de nadruk ligt op de «i». Omdat de aanwijzer de bovenkant van de brief leek af te snijden. De onderstreepte elegantie van de eerste helft van de naam is ‘track’, een dun schreefloos lettertype, maar met langwerpige contourpunten. Het woord «inzicht», dat spreekt van de subtiele flair van investeerders en financiële analisten van het bedrijf, wordt uitgevoerd in een ander vetgedrukt lettertype, zelfs en geometrisch, we kunnen zeggen dat het de indruk wekt van een vierkante vorm.

Deze keer hebben we besloten om het lettertype af te ronden, de grafische smaak helemaal te verwijderen, maar ons te concentreren op kleine accenten — de puntjes boven de letter i. Misschien om het idee over te brengen aandacht te hebben voor de kleine dingen, met aandacht voor de details van financiële transacties en veel aandacht voor bedrijfsprocessen in het algemeen. Geen hoofdletter. Alsof dit een voortzetting is van een reeds gezegde zin.

Trackinsight Voor en Na Logo (geschiedenis)

Er is niets ongewoons in het nieuwe logo, maar toch maken het serif-lettertype, zwarte letters en ronding duidelijk dat het merk zich positioneert als een zelfverzekerde leider in de niche, het zich kan veroorloven om geïntrigeerd te zijn door zijn uiterlijk, maar tegelijkertijd het voltooit met succes projecten en kan worden vertrouwd. Dit is het «inzicht». Trouwens, het nieuwe Reckless Neue-lettertype van Display Type heeft, in tegenstelling tot de vorige Optima en Gill Sans, zijn pit behouden, omdat in animatie het logo de twee delen van het woord verbindt, en de schuine punt boven de «i» een voortzetting is van het eerste deel van de merknaam.

Hoe dan ook, de nieuwe identiteit beschrijft merkwaarden zo goed mogelijk op visuele manieren van het creatieve genre.