Minecraft-gebruikers kunnen de veranderingen in de merkvisualisatie al waarderen

Minecraft Logo

Minecraft-fans kunnen alvast kennis maken met de nieuwe visuele veranderingen in het logo van de populaire videogame. Uitgebracht in 2011, als een spel met een proceselement waarmee de speler een hoge mate van zijn eigen creativiteit kan uiten in interacties, alternatieven, zonder een specifiek doel, werd het meteen verliefd op veel gamers. Tijdens zijn bestaan ​​is het de best verkochte geworden. Een aantrekkelijk kenmerk van het spel waren de vele werelden die kunnen worden gecreëerd door eenvoudig middelen te verzamelen en gratis te bouwen. Dit enorme universum bestaat uit meerdere releases, grote updates en extra speelbare variaties. Om de hele franchise te verenigen in één visuele ruimte, besloot het merk zijn eigen identiteit te herwerken.

Minecraft Nieuw Logo

In de tien jaar van zijn bestaan ​​is Minecraft een wereldwijd fenomeen geworden dat het grenzeloze gaming-universum is ontgroeid. Een eenvoudige entertainmentfranchise heeft dezelfde complexiteit bereikt als de wereld van ieders favoriete Lego. In de loop van zijn groei en expansie begon het merk zijn integriteit te verliezen, omdat het werd gezien als gefragmenteerd en zonder duidelijke richting. Om de situatie te veranderen, hebben ontwerpers er alles aan gedaan om een ​​nieuwe identiteit te vormen — ontwerpsystemen en filosofieën die talrijke delen van dit universum verenigen, waaronder games, diensten, tv-shows, festivals, verschillende evenementen, speelgoed, gemeenschappen. Ondanks enige complexiteit van visualisatie, heeft de identiteit een aantrekkelijke speelsheid en een gemakkelijke visuele waarneming gekregen.

Logo Minecraft

Onder de belangrijkste methoden om de consument te beïnvloeden, werden versterkingen en vereenvoudigingen toegepast in de grafische weergave en het kleurenschema van de logo-compositie. De nieuwe identiteit was gericht op de toekomstige strategie van het merk, de nieuwe architectuur en de algemene ontwerpfilosofie. Dit droeg bij aan de eenwording en richting van creatieve inspanningen, zowel het ontwikkelteam als de partners. Visualisatie heeft sensualiteit gekregen, het vermogen om zich op een speciale manier te gedragen en er aantrekkelijker uit te zien. De herhaling en fragmentatie over alle identiteitselementen is verminderd. Het ontwerp en de branding zijn afgestemd op alle digitale en fysieke eigenschappen, waardoor hun nieuwe ontwikkelingen zo eenvoudig mogelijk zijn. De huisstijl is in de hele franchise gemeengoed geworden en fascineert de gebruiker, net als het spel zelf. Een eenvoudig pixelraster is de basis van het ontwerpsysteem, toegepast in elke asset, logo, typografie, digitaal ontwerp. Met zijn hulp is een natuurlijke voortzetting van het spel verzekerd, gebaseerd op dezelfde resolutie in de visuele weergave. De hele structuur is gebouwd op het gebruik van blokken. Het logo heeft herkenbare perspectieven en afmetingen behouden en is beter afgestemd op de pixelwereld. Het vloeiende uiterlijk van het logo werd meer rasterachtig, perspectiefveranderingen waren minimaal, maar ze zorgden voor de nauwkeurigheid en vloeiendheid van verschuivingen in schaduwen en verlichting. Dit had ook invloed op de verschuiving van de gradiënt op het voorvlak, waardoor de natuurlijke reflectie van schaduwen van het invallende licht werd gegarandeerd.

Minecraft Voor en Na Logo (Geschiedenis)