Middernachttreinen – Europese slaaprijtuigen krijgen een nieuwe identiteit

  Midnight Trains Logo

  Yorgo & Co (Parijs, Frankrijk) heeft een nieuwe identiteit gecreëerd voor Midnight Trains – Europese slaaprijtuigen. Nu zal Europa de voordelen kunnen waarderen van deze manier van reizen, die al meer dan 100 jaar door Russische reizigers wordt gebruikt. Uitbreiding bestemmingen Midnight Trains legt de basis voor een netwerk van meer dan 10 bestemmingen. Algemene richting tot 1500 km van Parijs. De nieuwe identiteit getuigt van een gunstige combinatie van moderniteit en de magnifieke charme van de roaring 20s van de vorige eeuw. De kern van dit project is het verbeteren van de reiservaring. Creëren van een handiger, comfortabeler en verantwoord soort transport.

  Midnight Trains Nieuw Logo

  Het nieuwe logo vertegenwoordigt de letter “M”, gemaakt in de vorm van rails, die het pad, snelheid, beweging, reizen symboliseren. Alles gebeurt immers met behulp van treinwagons, die omgetoverd worden tot hotels op wielen. Lichte tinten van het logo – wit lettertype, lichte tinten van de rail, symboliseert nachtelijk reizen met de trein. Bij het ontwerpen van het logo is gebruik gemaakt van een vetgedrukt, niet-serif lettertype. Voor een betere onthoudbaarheid en leesbaarheid op elke schaal, is een spectaculair contrast bereikt – het lettertype is gemaakt in wit op een diep donkerblauwe achtergrond. Het maakt de merknaam expressiever en visueel aantrekkelijker. Bij het schrijven van de tekst hebben de ontwerpers speciale aandacht besteed aan het schrijven van de letter “G”. Het is de enige in de hele tekst die een eigen serif-lettertype in hoofdletters heeft. Een belangrijk aspect van grafisch ontwerp is de eigenaardige uitvoering van deze brief. Zijn staart is gemaakt in de vorm van een wijzer, die een belangrijke rol speelt in de spoorwegwereld.

  Logo Midnight Trains

  Geïnspireerd door het idee om een ​​”boutique hotel op rails” te creëren, stopte het bureau niet bij het logo. In samenwerking met de specialisten op het gebied van transportontwerp is een warme en comfortabele interieursfeer gecreëerd die typerend is voor meersterrenhotels. Tegelijkertijd werden de puntige vormen van het logo gebruikt, waardoor originele maar ingetogen patronen konden worden aangebracht op alle binnenoppervlakken van het interieur. Er werd ook besloten om de visuele waarneming te verbeteren en comfortabelere omstandigheden te bieden voor een reis in een “boetiekhotel”. Hiervoor onderhandelt het bureau met toonaangevende geurontwerpers, geluidstechnici en modeontwerpers.

  Midnight Trains Symbool