Microsoft Teams Logo

  Microsoft Teams Logo

  Microsoft Teams is een speciaal platform voor het ondersteunen van werkrelaties in teams of alleen. Het maakt deel uit van Microsoft 365-software en is ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf. De dienst biedt veel mogelijkheden voor online zakelijke communicatie. Binnen het kader zijn videoconferenties, bestandsopslag, chathulp, uitwisseling van materialen, organisatie van vergaderingen, timingcontrole, testen en nog veel meer beschikbaar. Het bestaat in 45 talen en is compatibel met verschillende besturingssystemen: Windows, Android, Linux, iOS, macOS. De voorlopige lancering van de dienst vond plaats in 2016, de laatste – in het voorjaar van 2017.

  Betekenis en geschiedenis

  Microsoft Teams Logo Geschiedenis

  Wat is Microsoft Teams?

  Microsoft Teams is een gespecialiseerde werkomgeving voor teamsamenwerking aan verschillende projecten. Het combineert chat, notities, bijlagen, afspraken en correspondentie. Het is een softwareproduct van Microsoft.

  De kern van deze desktop-app is de digitale technologie van Electron, mogelijk gemaakt door GitHub. Het combineert het JavaScript Node.js-framework en de Chromium-weergaveservice. Daarom is Teams een geweldige vervanging voor andere soortgelijke zakelijke berichten- en realtime samenwerkingsprogramma’s. Tijdens de COVID-19-pandemie schakelden veel bedrijfsteams over op deze vorm van werk en verplaatsten de meeste vergaderingen naar een virtuele omgeving.

  In maart 2017 experimenteerden ontwikkelaars actief met Microsoft Teams en kondigden in mei aan dat het Classroom in Office 365 zou vervangen. Een jaar later bood het moederbedrijf een gratis optie met geavanceerde communicatie, onbeperkte gebruikers en grote opslagruimte voor het opslaan van batchbestanden.

  Begin 2019 heeft het moederbedrijf een belangrijke update doorgevoerd om de interactie tussen leden van dezelfde groep gemakkelijker te maken. Ze verbeterde de compatibiliteit van het programma met verschillende soorten pc’s, waardoor het werkplatform vlak voor het uitbreken van de pandemie werd verbeterd en populairder werd. Nu zijn haar logo’s bekend bij teams van over de hele wereld. En Microsoft Teams heeft er maar twee.

  2016 – 2019

  Microsoft Teams Logo 2016-2019

  Het openingsembleem bevatte drie grafische elementen: een vierkant opzij gedraaid en twee verticale semi-ovalen met grote stippen. De eerste symboliseerde een virtuele werkplek, de rest – mensen die gebruik maakten van de diensten van deze dienst. Op de trapeziumvormige geometrische vorm stond de letter “T” – het eerste teken van het woord “Teams”. De leden van het team waren afgebeeld achter de platte structuur. De figuren liepen af ​​en volgens het ruimtelijk perspectief waren de nabije elementen groter en de verafgelegen kleiner. Het lichaam was uitgesneden verticale ovalen, het hoofd had onevenredig grote punten.

  2019 – heden

  Microsoft Teams Logo 2019-vandaag

  Na de recente update van het virtuele platform boden de ontwerpers een andere identiteit aan. Ze zijn in november 2018 begonnen met het herzien van het logo en in januari 2019 hebben ze de moderne versie al goedgekeurd. De ontwikkelaars hebben de trapeziumvormige achtergrond van de letter “T” vervangen door een vierkant met afgeronde hoeken. Bovendien hebben ze het verkleind en recht geplaatst, en de half-ovalen die verder weg gelegen waren, werden daarentegen groter en maakten het ook rond langs de contour. Hoofdpunten lijken nu evenredig met lichamen. De auteurs voegden ook enkele nieuwe tinten toe aan het paarse palet en vormden schaduwen aan de rechterkant van het vierkant.

  Logo lettertype en kleuren

  Microsoft Teams Logo

  In dit geval moeten we het hebben over twee versies van hetzelfde logo. Omdat het ten eerste hetzelfde concept behoudt en ten tweede uit vergelijkbare elementen bestaat. Zelfs de rangschikking van onderdelen is hetzelfde. Het enige verschil zit hem in de nuances die niet terugkomen in de ideologische inhoud: Teams is een werkplatform voor iedereen.

  Logo Microsoft Teams

  Voor de enkele letter gebruikten de ontwerpers Sans Serif, een klassiek, strak, hoekig lettertype. Maar het logopalet is exclusief, dat zelden voor een dergelijk thema wordt gebruikt. Het is paars van verschillende soorten. De vroege versie van het embleem is geschilderd in een rijke tint # 5457b1, de huidige in drie verschillende tinten. Het vierkant is donkerpaars # 444cb7, de eerste figuur van de “man” is licht amethist # 7c84ec, de tweede is paars # 4f58ca.