Merk Jazz Apple — van groente- en fruitproducent T&G Global verandert logo

Jazz Apple Logo

Begin augustus kondigde de Nieuw-Zeelandse landbouwproducent T&G Global een wijziging aan in zijn logo op zijn appelproducten. De beslissing om slechts een klein gedeelte van een grote verscheidenheid aan assortimenten te vernieuwen, werd genomen omdat we precies onze eigen appelvariëteit, 25 jaar geleden gepatenteerd, die tot de premiumklasse behoort, onder een groot aantal voorstellen in de verf zetten.

Jazz Apple Nieuw Logo

Het constant vullen van winkelschappen met een steeds groter wordende lijst van appelrassen vroeg om aanpassingen in de herkenning van het eigen product. Het verouderde merk dat op elke appel van T&G Global was geplakt, begon verloren te gaan in deze menigte voorstellen. De tijd en eigenaardigheden van de moderne situatie vereisten veranderingen in de manier van visualisatie van het handelsmerk, de presentatie ervan aan de koper, waardoor het product aantrekkelijk en pakkend werd.

Logo Jazz Apple

Het oude embleem viel in niets bijzonders op. De nogal bescheiden gekleurde achtergrond, waarop de naam van het ras in witte zigzagletters werd uitgevoerd, met het handelsmerk in de bovenhoeken van de laatste letter en het uitgevoerde woord «APPLE» in een kleiner rood lettertype, liet de koper niet toe om snel de essentie van het beeld begrijpen en begrijpen. Het woord «appel» was tegen deze achtergrond verloren gegaan en «Jazz» bood niet de vereiste semantische lading. Totdat de handelsconcurrentie zo hoog werd, bevredigde het bord de eigenaar. Maar moderne omstandigheden, toen de snelheid en kosten van persoonlijke tijd zijn toegenomen, wanneer de koper niet lang de mogelijkheid heeft om het juiste product te kiezen in een enorm scala aan vergelijkbare aanbiedingen, werd het noodzakelijk om een ​​nieuwe optie te creëren voor het aantrekken van aandacht, die over zichzelf zou «schreeuwen», de koper zou «roepen» om het te kiezen.

Jazz Apple Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het nieuwe handelsmerk zorgde voor de broodnodige promotie. De allereerste indruk over hem — hij werd vrolijk en «speels». Het gebruik van felle kleuren in de afbeelding is een van de meest effectieve oplossingen geworden die de visuele perceptie van het bord hebben veranderd. De felblauwe achtergrond zorgde voor het nodige contrast voor de witte letters van het merk, uitgevoerd met zachte overgangen om de hoeken met een handgetekend lettertype. Twee druppels of bladeren boven de staart van de letter «J», gestileerd in de kleuren van rijpe appels met het gebruik van fel rood en groen, voegen aantrekkelijkheid en vrolijkheid toe aan de foto. De naam van het product — «APPLE», zoals in de vorige versie, bevindt zich onder de witte letters. Maar het is gedaan in een groter lettertype in een felgroen, bijzonder aantrekkelijk ontwerp.