Meridiam — veelbelovende investering in een vernieuwde vorm

Meridiam Logo

Wereldwijde investeerder, onafhankelijk Frans bedrijf — Meridiam, dat sinds 2005 actief is, heeft zijn nieuwe visuele identiteit onthuld. Met een focus op ontwikkeling, financiering en langetermijnbeheer van openbare infrastructuur, investeert het bedrijf in heel Europa, Noord-Amerika en Afrika. Momenteel heeft de vereenvoudigde naamloze vennootschap meer dan 100 gefinancierde projecten in de transport-, bouw- en nutssectoren. Het bedrijf ontwikkelt zich voortdurend en streeft ernaar om zijn interessegebieden uit te breiden, vooral op het gebied van moderne «groene» energie, evenals actief beheer en vermindering van het menselijk elektriciteitsverbruik. In deze richting verwierf het merk, nadat het de meerderheidsaandeelhouder van Voltalis was geworden, een leidende positie in Europa. De veranderingen die hebben plaatsgevonden, vereisten de introductie van fundamentele veranderingen in de visuele identiteit, die deze moesten samenvatten en op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier moesten presenteren.

Meridiam Nieuw Logo

Het Britse bedrijf OPX (Londen, VK), dat zich positioneert als een bedrijf dat een uitzonderlijke toekomst voor anderen opent, werd belast met het herontwerp van het uiterlijk, de huisstijl en het logo, evenals de vorming van een nieuwe strategie.

Als bewijs van zijn eigen identiteit heeft OPX, door zijn creatieve werk met Meridiam, de nieuwe missie van het merk kunnen verwoorden en weerspiegelen: ondernemen voor een betere kwaliteit van leven, gemeenschappen ondersteunen en de planeet beschermen voor toekomstige generaties; werk — in de naam van de mens en de aarde. De laatste formulering werd de basis voor alle communicatie van visuele zelfpresentatie. Alle gecreëerde informatie-inhoud is ontworpen voor zowel interne als externe doelgroepen.

Logo Meridiam

Het bedrijf begon een nieuwe identiteit te vormen met de ontwikkeling van een logo en besteedde de meeste aandacht aan de beknoptheid, aantrekkelijkheid en leesbaarheid ervan in elke toepassing. Nadat ze de tekstuele informatieve inhoud hadden behouden, maakten de ontwerpers een spectaculaire zet — de letter «M», de hoofdletter in de merknaam, werd grafisch onjuist gemaakt, waardoor de algemene sfeer van de hele compositie werd benadrukt door de symbolische verbinding van de mens met de planeet. Er zijn echter enkele visuele gebreken in de uitvoering van de brief, die echt opvallend zijn en smeken om correctie. Het is het gebrek aan gladheid in sommige «golvende overgangen» en gladheid in de binnenruimtes, die ze scherp maken. De rest van de schreefloze letters maken het logo visueel toegankelijk en aantrekkelijk.

Meridiam Voor en Na Logo (geschiedenis)

De keuze van het kleurenpalet was gebaseerd op de prioriteit van het toepassen van neutrale tinten. De nadruk op donkergroen over de hele linie versterkte de nadruk op de aardse en natuurlijke focus van het kerndoel van het merk.