MECA & D zetten koers naar groei en vooruitzichten in een nieuw jasje

Maine College of Art & Design (MECA&D) Logo

Maine is de thuisbasis van een van de oudst bekende kunstacademies. 140 jaar oud, en onlangs omgedoopt tot Maine College of Art and Design — MECA & D. Een uitgebreid aanbod van educatieve programma’s, verbeterde service en aandacht voor de leeromgeving van studenten en diepe betrokkenheid bij het leven van de jonge generatie als nieuwe strategie van de instelling heeft de weg geëffend voor de rebranding van de school.

De faculteit, studenten, medewerkers en alumni van MECA & D hebben een nieuwe identiteit gecreëerd die de nieuwe strategie van het college weerspiegelt. In de postpandemische tijden moesten alle onderwijsorganisaties hun onderwijs hervormen en hun activiteiten heroverwegen. In de recente geschiedenis is er geen soortgelijk incident, gebeurtenis of reeks van gebeurtenissen geweest die zo’n sterke impact op de economie en cultuur hebben kunnen hebben, alle aspecten van het menselijk leven kunnen omarmen en de samenleving als geheel kunnen veranderen.

Maine College of Art & Design (MECA&D) Nieuw Logo

Dus MECA & D hebben hun activiteiten heroverwogen. Er is een strategisch plan voor de ontwikkeling van de onderwijsinstelling voor de toekomst tot 2027 verschenen. Het ontwikkelingsplan is dat er een grotere dekking van disciplines komt, studentenmobiliteit en uitwisseling van ervaringen zal toenemen, meer buitenlandse studenten zullen worden aangetrokken tot het leerproces binnen de muren van het college in Maine. Ook zullen er banen worden aangeboden aan buitenlandse kunstenaars-docenten die klaar zijn om nieuwe horizonten te openen voor studenten.

Het College vindt dat het tijd is om nieuwe perspectieven te openen voor de creatieve denkers van vandaag. Bij de ontwikkeling van het plan waren veel mensen betrokken die direct te maken hebben met het systeem en de workflows. Daarom zagen de deelnemers aan de creatieve discussie zelf hoezeer de huidige situatie moest worden veranderd, zodat de instelling in de postpandemische periode haar deuren zou openen en meer studenten zou accepteren. We besloten de naam uit te breiden, onze positie onder andere instellingen te versterken en het thema inclusiviteit en creativiteit op de voorgrond te plaatsen.

Logo Maine College of Art & Design (MECA&D)

De rebranding raakte disciplines, want het was duidelijk dat er iets ontbrak in de opleiding, anders zou 60% van de afgestudeerden die zich in design verdiepten een ander percentage hebben. Cursussen in animatie, game art, illustratie en grafisch ontwerp, textielmode-illustratie, houtbewerking en meubelontwerp zijn verschenen. Naast het vernieuwen van de missie, visie en kernwaarden van het college, benadrukt het plan ook vijf strategische doelen die de groei in het komende decennium zullen stimuleren: het verbeteren van de prestaties van studenten, het ontwikkelen van sociaal-culturele waarden en inclusie, het introduceren van online leren als een gelijkwaardige vorm van leren , het creëren van een hub voor het leven en het leren van een duurzaam financieel plan voor de komende jaren.

Maine College of Art & Design (MECA&D) Voor en Na Logo (geschiedenis)

Nu is het vermeldenswaard het oude en nieuwe logo van de onderwijsinstelling.

De huidige is de belichaming geworden van creativiteit en het op zijn kop zetten van het onderwijs in het tijdperk van sociaal-culturele transformaties.

Als er eerder alleen een horizontale zwarte afbeelding was van de naam MECA met een heldere koraalletter E als een hint van de borstelstapel, en onder de afkorting, is dit nu een verticale rangschikking van zwarte letters in paren MECA & D. Onder de kleine print is de volledige nieuwe naam van het college. En geen felle accenten of vlekken.

In principe is er niet zo’n dringende noodzaak om het vorige logo te bekritiseren. Hij vervulde zijn rol, was ook een heldere uitbarsting van creatief denken. Niet dat het moreel achterhaald is, integendeel, en nu zou het er heel waardig en organisch uitzien. Maar de nieuwe naam van de hogeschool en de oriëntatie op nieuwe hoogten dwingen ons om beslissende stappen te zetten in de richting van vernieuwing van de visuele identiteit.

Het nieuwe logo ziet er organisch en fris uit, zodat het college zich geen zorgen hoeft te maken over de reactie van het publiek. Dit zal alleen maar nieuwe studenten lokken, en met zijn serieuze bedoelingen en autoriteit heeft het college al lang de eer en eer van vertrouwen bij jonge mensen gewonnen.