MEC (Mountain Equipment Company) in een nieuw beeld

  Mountain Equipment Company (MEC) Logo

  De Canadian Mountain Equipment Company (MEC), 50 jaar geleden opgericht, leed in 2019 financiële verliezen als gevolg van COVID. Ze werd gedwongen om haar activa te verkopen, met inbegrip van winkels. De nieuwe eigenaar was het Amerikaanse Kingswood Capital Management, dat lange tijd voor elke koper met MEC vocht. De hoofdactiviteit van het bedrijf was de verkoop van straatuitrusting, gespecialiseerde kleding. In 1971 was het bedrijf een coöperatie voor mijnbouwapparatuur, wat tot uiting kwam in de graphics van het nieuwe logo. Het bedrijf blijft een coöperatieve structuur, waar iedereen in de loop der jaren lid kan worden van een coöperatie en heeft meer dan 5 miljoen leden. In 2020 werd een flagshipstore geopend in Vancouver. Dit jaar omvat het netwerk van het bedrijf 20 winkels in heel Canada. Het in Vancouver gevestigde Hulse & Durrell ontwikkelde een nieuwe uitstraling, stijl en strategie voor het bedrijf.

  Mountain Equipment Company (MEC) Nieuw Logo

  De wijzigingen die in 2013 werden aangebracht, leidden tot het verlies van de historische essentie – de grafische berg in het logo. Dit bleek niet erg effectief en leidde tot het verlies van een hele laag van de geschiedenis van het merk. Als gevolg hiervan heeft de zichtbaarheid een groen vierkant gekregen, dat het unieke en de essentie van de kenmerken van het merk heeft verloren. Een simpel groen vierkantje speelde geen serieuze rol, riep geen associaties op. De terugkeer van de “groene berg” schiep een precedent voor het creëren van een nieuwe perceptie van het visuele beeld, die intenser en specialer werd. De berg blijft nu een belangrijk onderdeel van het logo, een grafisch accentelement. Haar comeback is een mix van het verleden van het merk en nieuwe functies. Hoewel de verschillen tussen de bergen tot 2013 en 2020 klein zijn, heeft de nieuwe berg een sterker visueel gaas, terwijl het vastklikken van de Bezier-punten op het gaas spectaculair is.

  Logo Mountain Equipment Company (MEC)

  Deze kenmerken worden versterkt door het lettertype Mountain Sans, ontworpen door Julien Hébertin in Montreal, dat de volledige naam van het bedrijf aanneemt. Het wordt met 1 register verlaagd, waardoor het logo een betere tekstperceptie krijgt. Alle drie de woorden zijn links uitgelijnd in dezelfde groene kleur als het bergsilhouet. Het eerste en laatste woord zijn even lang. Medium – Apparatuur is langer in lengte en versterkt zeer effectief de algehele eenheid van de gehele compositie. Diepgroen is een eerbetoon aan de klassieke schaduw van werkkleding en uitrusting – rugzakken, speciale jassen. De algehele minimalistische stijl verbetert alleen de perceptie van de hele compositie.

  Mountain Equipment Company (MEC) Voor en Na Logo