MCASD verandert zijn uiterlijk radicaal

Museum of Contemporary Art San Diego (MCASD) Logo

Het Museum of Contemporary Art (MCASD), opgericht in 1941 in San Diego, het belangrijkste forum van de regio voor de verkenning en presentatie van hedendaagse kunst, kondigde een grote verandering aan in zijn strategie en stijl. Zichzelf de belangrijkste en zeer belangrijke taak stellen — om bezoekers te laten nadenken over hun leven en het bestaan ​​​​van verschillende gemeenschappen in het licht van de constante veranderingen die in de wereld plaatsvinden, door het prisma van hedendaagse kunst, heeft het merk zijn visuele representatie grondig heroverwogen . Naarmate het museum zich ontwikkelde, heeft het twee grote zalen geopend, in San Diego en La Jolla, die voortdurend de wereldberoemde unieke collectie tentoonstellen. Als belangrijk regionaal cultureel centrum stimuleert MCASD de ontwikkeling van communicatie tussen mensen en gemeenschappen, waardoor hun culturele en intellectuele niveau wordt verhoogd, wat de uitbreiding van architecturale gebieden en de weerspiegeling van doelen en doelstellingen vereiste door middel van bijgewerkte visualisatie.

Museum of Contemporary Art San Diego (MCASD) Nieuw Logo

De dynamische en diverse rol van het merk, zowel lokaal als internationaal, vereist een uitgebreidere weergave dan typisch is voor de minimalistische designtrends van vandaag. Oversimplificatie hier was gewoon onaanvaardbaar. Om te voldoen aan de belangrijkste criteria en behoeften van het museum met een langetermijnfunctionaliteit, werd de visualisatie gebouwd op een identiteitssysteem dat het vermogen kreeg om te transformeren en zich snel aan te passen aan de gecreëerde ruimte en omgeving. De oplossing van het probleem werd vergemakkelijkt door het creëren van een origineel kleurenpalet, dat werd vertegenwoordigd door een unieke en aantrekkelijke reeks kleuren in zijn combinatie, evenals de ontwikkeling van Zin superfamilie-lettertypen, inclusief varianten met en zonder schreef, uitgebreid en gecomprimeerd. Deze aanpak zorgde ervoor dat de visuele stem van het merk divers klonk, waardoor het gemakkelijk te gebruiken was voor verschillende evenementen en tentoonstellingen. Tegelijkertijd bleef de visuele samenhang en institutionaliteit behouden.

Logo Museum of Contemporary Art San Diego (MCASD)

Het tekstblok van het logo is een afkorting van de naam in Robinson van Commercial Type, die de S en D voor persoonlijkheid opnieuw heeft ontworpen. De afstand tussen de letters is gekozen om een ​​visuele perceptie te creëren van de autonomie van elke letter, wat een afkorting is van de woorden van de naam. De verduidelijking van de initialen op deze manier is ontleend aan de haakjes die door Ladislav Sutnar zijn geïntroduceerd, waarmee deze laatste een visuele scheiding van netnummers in telefoongidsen heeft aangebracht. Deze methode zorgt ook voor een perfecte aanpasbaarheid van het logo aan verschillende lay-outs.

Museum of Contemporary Art San Diego (MCASD) Voor en Na Logo (Geschiedenis)