MCAD — creativiteit en ambitie in een nieuwe identiteit

Minneapolis College of Art and Design (MCAD) Logo

Verandering van identiteit, verandering in logo’s en merken van merken is een kenmerk van vandaag. Het Minneapolis College of Art and Design (MCAD), dat de wijziging van zijn embleem aankondigde, bleef niet afzijdig van dit proces. De privéschool werd in 1886 opgericht door Minneapolis, Minnesota als Schone Kunsten. Het kreeg zijn huidige naam in 1970 in verband met de voltooide uitbreiding van educatieve programma’s, die bijna alle gebieden op het gebied van kunst en de noodzakelijke begeleidende geesteswetenschappen bestrijken. Sinds 1988 is de instelling volledig onafhankelijk geworden.

Minneapolis College of Art and Design (MCAD) Nieuw Logo

Met de tijd meegaand, heeft de onderwijsinstelling de afgelopen jaren haar inspanningen gericht op het veranderen van de benadering van het leerproces. Tegenwoordig omvat het leerproces de nieuwste digitale technologieën en technieken die de presentatie en perceptie van educatieve informatie en het uitvoeren van praktische oefeningen aanzienlijk verbeteren. In verband met dergelijke veranderingen en eigenaardigheden van onze tijd, werd het noodzakelijk om hun eigen stijl te veranderen, om een ​​nieuwe identiteit voor de school te creëren.

Logo Minneapolis College of Art and Design (MCAD)

Bij de ontwikkeling van het nieuwe logo is rekening gehouden met zo’n belangrijk kenmerk als de gesproken uitspraak van de restaurantafkorting. Historisch gezien werd de eerste letter gescheiden in het geluid en werd het woord uitgesproken als M-CAD. Het bleek visueel te worden weerspiegeld zonder enige scheidingselementen. De afkorting heeft een nieuw grafisch ontwerp gekregen, waarbij de eerste letter gecentreerd is boven de rest. De afwezigheid van andere vormen in de compositie laat een groot veld open voor de voortzetting van de transformatie, voor het aanbrengen van veranderingen die in de moderne omstandigheden van een voortdurend veranderende wereld zonder mankeren zullen moeten worden doorgevoerd. Dit toont de huidige staat van het merk in het proces van vorming en nieuwe veranderingen. Met een dergelijk bord, met zijn eenvoudige ontwerp en consistentie, kunt u zich op uzelf concentreren, uw individualiteit duidelijk demonstreren en tegelijkertijd de verscheidenheid aan mogelijke benaderingen. De klassieke uitvoering van de stijl spreekt van standvastigheid, en niet het najagen van mode, die altijd van voorbijgaande aard is.

Minneapolis College of Art and Design (MCAD) Voor en Na Logo (geschiedenis)

De badge werkt zeer goed als embleem op een breed scala aan media. Het valt vooral goed op in digitaal formaat. Dankzij het monochrome ontwerp kan het logo in de meest uiteenlopende kleurencombinaties worden gebruikt. De ambitie en creativiteit van een dergelijke oplossing kenmerkt de kenmerken van MCAD als kunstinstelling gunstig.