Massey Ferguson onthult nieuw merklogo en slogan voor 175-jarig jubileum

Massey Ferguson Logo

Massey Ferguson, het wereldwijde merk van AGCO Corporation, kondigde een facelift aan en introduceerde een nieuw logo in de vorm van getransformeerde drie driehoeken.

Om het nieuwe visuele ontwerp te ondersteunen, is een slogan ontwikkeld die de filosofie en waarden van het merk — Born to Farm — het beste weerspiegelt. In de komende 2022 wordt de 175e verjaardag van de oprichting van het bedrijf gevierd, we kunnen zeggen dat de rebranding zo is gepland dat deze samenvalt met de feestelijke datum.

Massey Ferguson Nieuw Logo

Serieus, het bedrijf heeft een bepaalde mijlpaal bereikt. Het is noodzakelijk om met de tijd mee te gaan, niet alleen in technologische zin, maar ook om communicatie op te kunnen zetten in de nieuwe economische omstandigheden. De invloed, de geloofwaardigheid van het bedrijf, de leidende positie op het gebied van landbouw, de betrouwbare technologie en de eenvoudige bediening van de machines die het merk levert, vormen de kern van het merk.

Een winstgevend en duurzaam bedrijf, dat een prioriteit is voor Massey Ferguson, is een hoeksteen geworden in het opbouwen van langdurige partnerschappen met boeren over de hele wereld. De vraag groeit, het merk transformeert en nu is het bedrijf op zijn hoogtepunt van populariteit als nooit tevoren. Daarom is het belangrijk om het leiderschap in de branche te behouden en een bepaalde onbereikbare lat voor concurrenten te leggen.

Logo Massey Ferguson

Sinds 2019 nadert het merk langzaam het rebranding vraagstuk. De wens om innovatiever en creatiever te worden werd geconfronteerd met het management van het bedrijf; beslissingen werden afgewogen, nagedacht over het idee van de slogan, en nu konden ze eindelijk met een idee komen dat perfect past in het kader van het nieuwe tijdperk van het bestaan ​​van het merk.

Sinds 1958 bestaat het visitekaartje van het bedrijf uit drie driehoeken, die symbool staan ​​voor eenheid, vertrouwen en wederzijds voordelige samenwerking tussen landbouwproducenten, dealers en het merk.

Drie driehoeken zijn zo gerangschikt dat in de opening witte driehoeken blijken te verschijnen, behalve de rode. Onderaan staat een zwarte inscriptie met de naam van het bedrijf, ondanks dat men het gevoel heeft dat het lettertype niet helemaal past bij het logo. Het is kleiner van formaat en heeft een specifieke belettering. Het kan worden gezegd dat het is gemaakt, alsof het gehakt is, streng, maar ook minder opvallend dan het logo. Door de kleine letters moet je goed kijken wat de naam van het bedrijf is.

Massey Ferguson Voor en Na Logo (geschiedenis)

Dit wil niet zeggen dat de ontwerpers een grove fout hebben gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk is dit een defect, dat uiteindelijk niet meer oplette, omdat het hoofdlogo een levendige associatie met het merk werd, zodat de naam onopvallend kon blijven.

Nu ziet de rijke rode kleur van het contourlogo er innovatief en zelfs revolutionair uit. De kruisende lijnen creëren drie driehoeken, waarbinnen een ondiepe vierde verschijnt. Het bevindt zich in het «hart» van het logo, het belichaamt zeker de erfelijkheid en continuïteit van het vorige. Een ander opvallend detail is het doorbreken van de lijnen naar de bovenste en rechter driehoek. Dit is slechts een visueel hoogtepunt, het vereist niets. De descriptor is niet zwart geworden, maar donkergrijs, en het lettertype zelf is op een prettige grafische manier gemaakt, wanneer de gelijkmatige en licht afgeronde vormen van de letters in breedte toenemen en ze expressiever maken.

Over het algemeen kan het nieuwe logo worden beoordeeld als zeer memorabel en visueel niet geladen. Het beeld van het oude logo blijft behouden, maar nu richt het zelfvoorzienende, actuele en frisse imago zich op de moderne aanpak van het bedrijf, zijn vermogen om zich aan te passen aan de nieuwe realiteit van het leven. We kunnen vol vertrouwen zeggen dat Massey Ferguson, die terecht een toppositie inneemt in de beoordeling van fabrikanten van landbouwmachines, erg goed is met de nieuwe look.