Mailchimp Logo

  Mailchimp Logo

  Mailchimp kan niet in klassieke zin e-mail worden genoemd. Het is eerder een e-mailmarketingservice die per ongeluk als bijproject is ontstaan. Het werd opgericht in 2001 toen Armstrong Dan Kurzius en Ben Chestnut Mark besloten om hun klanten te helpen met promotionele e-mails. In eerste instantie werden alle functies betaald, maar in 2009 kwam een ​​gratis serviceplan beschikbaar voor gebruikers. Het trok meteen de aandacht van bloggers en kleine bedrijven die niet eens een minimaal budget hebben.

  Betekenis en geschiedenis

  Mailchimp Logo Geschiedenis

  Wat is Mailchimp?

  Het is een populaire promotieservice voor e-mailmarketing die wordt beheerd door Rocket Science Group, een Amerikaans bedrijf.

  Elke dag passeren meer dan een miljard e-mails het Mailchimp-platform. Het helpt miljoenen mensen over de hele wereld door een breed scala aan marketingautomatiseringsfuncties aan te bieden. Vrijwel onopgemerkt is de internetstartup geëvolueerd tot een wereldwijde e-mailprovider. Bovendien ontwikkelde de huisstijl zich samen met het merk, omdat Dan en Ben probeerden een holistische visuele identiteit te creëren en zich nooit beperkten tot een soort kader.

  De identiteit van Mailchimp is de belichaming van creativiteit. Het combineert ongebruikelijke lettertypen van de auteur, bewegende illustraties en een speelse sfeer. Daarom zijn alle handelsmerken van de service die sinds 2001 in gebruik zijn, pakkend, helder en aantrekkelijk.

  2001 – 2013

  MailChimp Logo 2001-2013

  Ooit werd de naam Mailchimp geschreven met twee hoofdletters: “M” en “C”. Het was in deze vorm dat het werd gepresenteerd op het primaire logo. De ontwerpers gingen uit van een lettertype dat handgeschreven handschrift imiteert. Het belangrijkste nadeel was de onleesbaarheid van de letters bij het vergroten of verkleinen.

  2013 – 2018

  MailChimp Logo 2013-2018

  Op een gegeven moment werden de eigenaren het zat dat de inscriptie er erg onzorgvuldig uitziet, en ze wendden zich tot Jessica Hische voor hulp. Als freelance ontwerpster die onlangs is afgestudeerd aan de kunstacademie, is dit de eerste keer dat ze zo’n verantwoordelijke baan heeft. Ze stond voor een moeilijke taak: het oude lettertype behouden, maar beter leesbaar maken.

  Om dit te doen heeft Jessica de woorden “Mail” en “Chimp” van elkaar gescheiden, de dikte van de lijnen verminderd, de smalle gebieden bij de voegen breder gemaakt en de letters lichtjes uitgelijnd. De wijzigingen waren minimaal, maar hierdoor kon het logo op elke schaal worden gebruikt.

  Tegelijkertijd verwierf het Mailchimp-platform een ​​embleem met het hoofd van de cartoonaap Freddie. Deze grappige en vriendelijke chimpansee is de iconische mascotte van het bedrijf die bij de naam past. De kunstenaars hebben de badge gekleurd en ongelijk van structuur gemaakt: dankzij grafische technieken ziet de vacht er dik uit, de huid ziet er glad uit en de blauwe streep op de pet ziet er glanzend uit.

  2018 – heden

  Mailchimp Logo 2018-vandaag

  Het huidige logo ontstond toen de e-mailmarketingdienst besloot om zijn ontwikkelingsstrategie in een nieuwe huisstijl te weerspiegelen. De ontwerpers moesten de mascotte en de naam Mailchimp combineren zodat ze er uiteindelijk één werden. Het woordmerk en de mascotte van Freddie hadden vroeger compatibiliteitsproblemen, dus de chimpanseekop werd altijd apart gebruikt en niet direct geassocieerd met het internetplatform.

  Allereerst hebben de ontwikkelaars het lettertype gewijzigd en alle letters in kleine letters gezet. Het was niet langer logisch om de naam in twee woorden te splitsen, omdat de service niet langer alleen e-mail afhandelde en begon met het aanbieden van een volledig pakket marketingdiensten voor kleine bedrijven. Het hoofd van de aap begon er ook anders uit te zien: de ontwerpers maakten het zwart en wit, verkleinden het en plaatsten het links van de inscriptie. COLLINS en R / GA namen deel aan de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl.

  Freddie is niet alleen een chimpansee. Dit is een postbode aap, zoals te zien is aan de karakteristieke muts van een krantenverkoper. Direct boven het vizier is er een goudkleurige “M” die verwijst naar Mailchimp. In deze context wordt de e-mailmarketingdienst gepresenteerd als een bezorgdienst voor brieven, en de aap is zijn vriendelijke en opgewekte koerier.

  Het Freddie-pictogram is sinds 2013 het belangrijkste teken van het bedrijf. De huidige versie verschilt echter aanzienlijk van de vorige. In 2018 hebben de ontwerpers de tekening vereenvoudigd door enkele details te wijzigen. Nu knipoogt de aap vrolijk, want ze is altijd in een goed humeur.

  Logo lettertype en kleuren

  Mailchimp Logo

  Het bedrijf probeert overal origineel te zijn en gebruikt het kenmerkende lettertype Cooper Light. Het lijkt slordig, maar in werkelijkheid is elke letter tot in het kleinste detail doordacht: de ontwikkelaars hebben de lijnen verschillend in dikte en tegelijkertijd perfect symmetrisch gemaakt. De eigenaren van Mailchimp sluiten niet uit dat een vergelijkbaar lettertype op oude vinylplaten terug te vinden is.

  Logo Mailchimp

  De kleurkeuzes zijn ook interessant: de oude Freddie-badge bevatte verschillende tinten bruin, beige en blauw. De klep van de pet was zwart en de letter “M” was geel. De laatste kleur lijkt overigens erg op banaan, maar Mailchimp noemt het Cavendish Yellow (# FFE01B). De huidige versie is niet zo kleurrijk: de ontwerpers hebben hem zwart-wit gemaakt. Bovendien moet er bij het plaatsen van het logo op een donkere achtergrond een witte lijn rond het hoofd van de chimpansee zijn.