Mahindra & Mahindra rebranding — verandering van strategie en doelen

Mahindra & Mahindra Logo

De Indiase autofabrikant Mahindra & Mahindra Limited («M&M»), wiens auto’s over de hele wereld bekend zijn, heeft aangekondigd dat het zijn identiteit zal herdefiniëren in het licht van de huidige strategische veranderingen en nieuwe doelen. Als onderdeel van het vlaggenschipbedrijf van de Mahindra Group, dat verschillende bedrijfsgebieden over de hele wereld bestrijkt, vertegenwoordigt M&M een van de negen bedrijfssegmenten. Deze richting is een van de leidende onder al haar zakelijke belangen. In een poging om bij de tijd te blijven, besloot het bedrijf om Mahindra & Mahindra Limited te hernoemen, in navolging van Nissan, Renault en Kia, die eerder hun bedrijfsidentiteit veranderden om modernere uitdagingen beter weer te geven, waarvan de oplossing een nieuw doel is geworden in de auto-industrie.

Mahindra & Mahindra Nieuw Logo

De imagoveranderingen in het M&M-profiel gaan gepaard met nieuwe perspectieven voor de ontwikkeling en productie van authentieke SUV’s. De eerste drager van het nieuwe logo zal het XUV700-model zijn, waarvan vóór de lancering het ontwikkelde logo zal worden gepresenteerd. De SUV XUV700 zou zijn eerste vervoerder moeten zijn, een model dat niet alleen het begin zal worden van een volledig nieuwe autolijn in zijn technologische kenmerken, maar ook een symbool zal zijn van het begin van de volgende progressieve fase in het bestaan ​​van het bedrijf.

Logo Mahindra & Mahindra

Ontworpen en klaar voor gebruik, het nieuwe embleem is gemaakt op een witte achtergrond in de vorm van een zwarte dubbele letter «M», waardoor een directe verbinding blijft met de naam van het bedrijf zelf. De uitvoering van het symbool met scherpe wigvormige elementen symboliseert het voorwaarts streven, door alle obstakels heen. De aanwezigheid van een open strook tussen de onderste en bovenste elementen geeft aan dat het bedrijf open staat voor alles wat nieuw en innovatief is. De soberheid en beknoptheid van de symboliek bevestigt de stabiliteit en het vertrouwen van het bedrijf in zijn eigen toekomst en het vasthouden aan de beste tradities en prestaties in de geschiedenis van het bedrijf.

Mahindra & Mahindra Voor en Na Logo (geschiedenis)