Magneet voor inspiratie Les Franciscaines de Deauville

  Les Franciscaines Logo

  Les Franciscaines de Deauville is een inherent unieke plek. Het is een culturele ontmoetingsplaats voor fotografen, kunstkenners en actieve mensen die graag samenkomen in bedrijven en discussiëren over verschillende onderwerpen.

  In het algemeen kunnen we stellen dat dit een groot project is om onder bepaalde voorwaarden de cultuur op een bepaalde plek nieuw leven in te blazen. Deze plaats ligt in het centrum van Normandië – Deauville.

  Les Franciscaines Nieuw Logo

  Deauville, op 2 uur rijden van Parijs, is een bedevaartsoord geworden voor de Parijse adel vanwege het prachtige uitzicht op zee. Deze regio staat bekend om zijn resortgebied, talrijke prachtige herenhuizen en rijke straten. Het herbergt festivals, tentoonstellingen, casino’s en sporten zoals tennis, golf, paardensport, enz.

  Om de speciale sfeer van de regio te benadrukken, is er een culturele site genaamd Les Franciscaines ontstaan. De architectuur van het gebouw geeft zijn historiciteit en traditie aan – het is het voormalige klooster van de Franciscaanse nonnen van de XIX, dat werd gerestaureerd door het architectenbureau Moatti & Rivière.

  De analyse van het gebied en de studie van lokale architecturale tradities hebben hun vruchten afgeworpen. De ontwerpers hebben voet aan de grond gekregen om een ​​elegant en minimalistisch beeld van de plek te creëren. Het gevoel van een ruimte voor communicatie, waar een sfeer van intimiteit en openheid wordt gecombineerd, geheimen en inzichten worden gecombineerd in de merkidentiteit.

  Logo Les Franciscaines

  Het concept van visueel ontwerp is gebaseerd op geometrische vormen, de locatie van de plaats, die zich heeft ontwikkeld tot een monogram – de letters F. Het moderne logo is ontworpen in een laconieke letterstijl en het gekozen lettertype getuigt van het erfgoed van de kunst deco-stijl, die zo wordt gewaardeerd door de bevolking van de badplaats.

  Om de culturele rijkdom van de Franciscanen van Deauville te weerspiegelen, geeft het grafische handvest een speciale plaats aan het beeld als zodanig. Dit wordt bewust benadrukt in visuele creativiteit om de ambities van de kunstenaars uit te drukken en hulde te brengen aan hun creatieve bezigheden.

  Een ingetogen, maar streng en gedenkwaardig logo drukt de zingeving en het principe van het beleven van het moment “hier en nu” uit. De ruimte, die zo belangrijk is voor liefhebbers van kunst en interessante ontmoetingen, is gevuld met beelden en elementen die de stijlen van verschillende tijdperken imiteren.

  De geselecteerde lettertypen Verlag en Cera Stencil creëren een solide en gezaghebbend imago voor het merk als grafisch ontwerp voor tekstelementen. Daarom is het in dit geval onmogelijk om te praten over een obsessieve en hypertrofische identiteitsstijl. De visuele identiteit is zeer vakkundig door de ontwerpers gecreëerd, dus alle elementen zien er erg organisch en presentabel uit.