Maclean’s trots van de natie in een nieuwe look

Maclean's Logo

Een helder evenement vond plaats in de wereld van gedrukte kunst — Maclean’s, een van de culttijdschriften, presenteerde een nieuw helder beeld aan zijn lezers en bewonderaars. De nieuwe release, of liever het eerste herontwerp in tien jaar, is een uniek visueel juweeltje dat is samengebracht met materialen om de Canadezen te eren en een speciaal moment in de geschiedenis.

Bovendien is er naar aanleiding van de uitgave van het magazine een rebranding in de richting van het logo doorgevoerd. De initiatiefnemers van een dergelijke actie besloten om het idee uit te drukken dat het niet nodig is om je te concentreren op het feit dat je een Canadees bent, in de eerste plaats ben je een persoon wiens acties je kenmerken als een echte Canadees.

Maclean's Nieuw Logo

In het blad verschenen veel interessante verhalen, verteld vanuit de eerste persoon. Veel van de verhalen hebben betrekking op veranderingen in het sociale, economische en politieke leven van de Canadezen.

Het is niet verwonderlijk dat het public relations-magazine de gedrukte spiegel is van het Canadese leven in al zijn voor- en nadelen. Waarheid en oprechtheid zijn altijd de kenmerken geweest van de beste informatiebronnen. Daarom houdt Maclean’s het merk al vele jaren met succes (om precies te zijn, 116). Het tijdschrift is niet bang om te praten over de slechte deals van schaduwdragers, de Canadese opioïde-crisis, de trieste echo’s van de gebeurtenissen van 11 september, over de nieuwe Marvel-held — de Aziatische superheld, gespeeld door Simu Liu.

Maclean's Emblema

Zoals de hoofdredacteur van het tijdschrift, Alison Uncles, zei, in een tijdperk van waanzinnige snelheden en gebeurtenissen, blijft het elegant ontworpen gedrukte tijdschrift een fysiek artefact van cultuur, een mandaat van schoonheid en kennis.

Maclean's Antes y Despues del Logotipo (historia)

Over het logo gesproken, we merken op dat het Canadese esdoornblad, het directe symbool van de natie, is verwijderd uit de versmalde lettercombinatie van lettertype-elementen. Nu is het een «cutting Rubicon», een stevig lettertype, egaal, zonder versmalde en langwerpige letters. Dit is zelfvoorziening en kracht, de trots van Canada. Zelfs als het logo zijn pit heeft verloren en zijn esdoornblad heeft verloren, geeft het duidelijk aan dat een heldere vorm niet nodig is voor een echt meesterwerk. Je hebt charisma en karakter nodig.