Logo voor het WK Dames – 2023

  FIFA Women's World Cup 2023 Logo

  Australië en Nieuw-Zeeland organiseren in 2023 het WK voetbal voor vrouwen. Onlangs werd het logo-symbool van het aanstaande evenement onthuld, wat de interesse van het publiek wekte.

  Sarai Bareman, FIFA’s Chief Women’s Football Specialist, sprak over de merkidentiteit van het merk en benadrukte dat het een fundamenteel nieuwe en innovatieve benadering is die het vooruitzicht van spannende wedstrijden verlicht. De organisatie verwacht dat in 2026 zo’n 60 miljoen vrouwen en meisjes aan voetbal en sporttraining doen.

  FIFA Women's World Cup 2023 Nieuw Logo

  Ongeveer 30 landen zullen deelnemen aan het kampioenschap en dit zal de eerste fase zijn van het wereldkampioenschap voor vrouwen. Daarom lag de focus van de ontwerpers op het idee om 32 landen rond een voetbal te verzamelen en hierop bouwen ze alle visuele communicatie van het merk.

  Maori-ornamenten en inheemse Australische symbolen, die het thema zijn van het nieuwe ontwerp, zijn een eerbetoon aan inheemse volkeren. Inheemse Maori en Australische kunstenaars Fiona Collis en Chern’ee Sutton waren ook betrokken bij de ontwikkeling van de identiteit.

  De elementen die in het logo worden gebruikt, weerspiegelen multiculturaliteit en esthetiek. Dit is verborgen genade, het verlangen om te winnen, de kern van de wil, de dynamiek van gebeurtenissen, de geest van het spel.

  Logo FIFA Women's World Cup 2023

  Er zijn veel kleuren en het is moeilijk te zeggen welke overheerst. Het logo staat vol met felle kleuren en beweert dat dit een grootschalig evenement is dat de beste eigenschappen van vrouwensport heeft geabsorbeerd.

  Gekleurde grafische elementen zijn onder andere rood, wit, groen, felblauw, roze en oranje tinten. Ze zien er harmonieus uit en laten je niet vervelen.

  Omdat vrouwenvoetbal per definitie een heel andere sportatmosfeer is dan mannenvoetbal, was het van groot belang om een ​​uniek beeld te laten zien dat veelzijdigheid, culturele kenmerken en lidmaatschap van de vrouwencompetitie combineert.

  Designers en creatieven wisten de aankondiging van het evenement in de vorm van een logo zo mooi en interessant mogelijk weer te geven.

  FIFA Women's World Cup Voor en Na Logo (geschiedenis)

  De lettertype-oplossing verdient speciale aandacht, omdat de letters en cijfers op een bepaalde manier worden uitgevoerd, dicht bij de kenmerkende etnische groepen.

  We kunnen zeggen dat het lettertype tribaal is, dus er is een duidelijke associatie met Nieuw-Zeeland en Australië en hun inheemse bevolking.

  Een extravagant maar netjes, gevoerd ontwerp zal vrouwelijke atleten inspireren om deel te nemen aan sport, evenals alle fans inspireren om wedstrijden in de nieuwe 2023 te volgen.