Live nieuw ontwerp voor PRS IN VIVO

PRS IN VIVO Logo

Het merk PRS IN VIVO is een groot bedrijf — een leider in marktonderzoek. Dit soort zaken- en dienstenindustrie veronderstelt de afwezigheid van heldere grafische elementen in het ontwerp om snel het idee aan de klant over te brengen dat het bedrijf met serieuze zaken bezig is.

Maar in het stadium van de naamgeving van het bedrijf liep er al iets anders. Vivo betekent «helder, levendig». Dit deel van de naam lijkt het onuitgesproken credo van het merk te zijn geworden.

PRS IN VIVO Nieuw Logo

Het adviesbureau op het gebied van verpakkingen, winkelbeleving en nieuwe producten heeft vanaf het begin de aandacht getrokken met zijn creatieve visuele vormgeving.

In het begin was er het gebruikelijke zwarte, eenvoudige smalle lettertype en een interessant pictogram dat de afgeronde delen van de vierkanten binnen een cirkel verbond. In dit geval waren delen van de vierkante figuren rood en blauw, met daartussen een witte opening, waardoor de figuren op een veilige plaats van elkaar bleven. Een interessante combinatie van warme en koude tinten gaf een contrasterende perceptie en trok de aandacht van potentiële klanten met zijn directheid van het ontwerpconcept.

Nu wordt een nieuw logo gepresenteerd, dat met zijn compromisloze creativiteit radicaal verschilt van het vorige. In samenwerking met adviesbureau Elmwood is een opvallend en onvergetelijk ongewoon ontwerp ontwikkeld.

Logo PRS IN VIVO

Dus nu is het logo gebaseerd op twee cirkels. Aan de linkerkant is een groene maas (honingraat) cirkel met een groen verloop. Bij het kruisen van een andere cirkel met een zwarte omtrek, heeft de eerste een volledig gekleurd gebied, zonder te verdelen in kleine cellen. Binnen de zwarte omtrek staat de merknaam in typografie. Er is geen pretentie of interessante schreven. Alleen deze extra details zijn niet nodig, anders zou het met kleuren en elementen verzadigde logo visueel zoveel mogelijk worden overbelast. Nu zit het logo vol met diverse elementen die qua structuur niet bij elkaar passen, maar er organisch uitzien.

Het is moeilijk te zeggen waarom precies voor deze traditie van creativiteit is gekozen voor het ontwerp van het logo.

Misschien wilde ik de kleine mechanismen laten zien waaruit het marktonderzoek bestaat, de samenhang van onderdelen, de consistentie en alledaagsheid van acties.

PRS IN VIVO Voor en Na Logo (geschiedenis)

Hoe het ook zij, het was mogelijk om de individualiteit en uniciteit van het merk te behouden, daarom wordt de naam van het bedrijf gehoord en worden haar diensten door een groot aantal klanten gebruikt.

U kunt er alleen 100% zeker van zijn dat PRS IN VIVO het pad van innovatie en heroverweging van het digitale tijdperk heeft ingeslagen.

Het huidige concept van het bedrijf is gebaseerd op de kenmerken van menselijk gedrag. Dit idee wordt «menselijk voordeel» genoemd. De nieuwste ontdekkingen in de gedragswetenschap hebben het voor marktonderzoekpioniers zoals PRS IN VIVO gemakkelijker gemaakt om echt consumentengedrag te begrijpen en nieuwe zakelijke oplossingen te zoeken.

Er is grote hoop gevestigd op het nieuwe ontwerp: het heroverwegen van de activiteiten van het merk op het gebied van de studie van menselijk gedrag zal het leven van klanten gemakkelijker maken en het potentieel van niet alleen het bedrijf, maar ook van de consumentenomgeving als geheel ontketenen.