Linkedin Logo

  Linkedin Logo

  Linkedin is een Amerikaans sociaal netwerk en platform voor zakelijke contacten. Gevormd door een groep individuen: Reid Hoffman, Konstantin Guericke, Jean-Luc Vailant, Allen Blue en Eric Ly. Bestaat sinds 2002. Gelegen in Mountain View, Californië.

  Betekenis en geschiedenis

  Linkedin Logo Geschiedenis

  Wat is Linkedin?

  Het is een sociaal netwerk dat is ontworpen om de nodige specialisten te vinden en zakelijke samenwerking tot stand te brengen. De bron heeft meer dan 500 miljoen mensen geregistreerd uit 200 landen van de wereld, die 150 werkgebieden bestrijken.

  Officieel begon de carrière van dit bedrijf en zijn logo eind 2002, maar in werkelijkheid begon de dienst in het voorjaar van 2003. In de eerste helft van 2011 vroeg hij een beursgang aan en tegen de zomer ontving hij een registratie op de New York Stock Exchange. In januari 2017 werd het eigendom van Microsoft, dat het kocht. Alle sleutelperiodes in de ontwikkeling van het affiliate platform worden weerspiegeld in de symboliek.

  Het eigen embleem van het bedrijf verscheen onmiddellijk bij de opening en is modern. In de loop van de jaren van zijn bestaan ​​is het twee keer veranderd, maar heel licht, en hetzelfde gebleven als aan het begin. Het bestaat uit het woord “Linked” en het voorzetsel “In”. Tussen hen is er nauwelijks een ruimte waarneembaar, waardoor de elementen versmolten lijken.

  2003 – 2011

  Linkedin Logo 2003–2011

  De debuutversie is gemaakt in een werkstijl – zakelijk, praktisch, zonder franjes, wat meteen een serieuze bui veroorzaakt. De eerste helft van de afbeelding is het woord ‘Linked’, gemaakt in varianten van de Source Sans: Light- en Semi-bold-lettertypen. Kleine letters (behalve de eerste), zwart, schreefloos. Benen “k” en “d” vallen in hoogte samen met een punt boven “i” en met een hoofdletter “L”.

  Het in-element is aan het einde. Het is geplaatst in een apart blauw vierkant met afgeronde hoeken. In tegenstelling tot de rest heeft het een witte kleur, duidelijk afstekend tegen een kobalt achtergrond. Het wordt gebruikt als een apart embleem wanneer het nodig is om het in een beperkte ruimte te plaatsen.

  2011 – 2019

  Linkedin Logo 2011–2019

  Na acht jaar logo-bestaan ​​hebben de eigenaren besloten een kleine herontwerp uit te voeren. Het is te wijten aan het feit dat de site IPO-registratie heeft ontvangen op de New York Stock Exchange. Om het bord leesbaarder te maken, hebben ontwerpers de letters iets verlengd – bijna een paar millimeter, zodat de verschillen niet meteen opvallen. Bovendien werkten ze met “e”, waardoor het persoonlijkheid kreeg: het onderste deel werd bovenaan gemaakt en het been gebogen.

  2019 – heden

  Linkedin Logo 2019–....

  Twee jaar nadat het ondergeschikt was geworden aan Microsoft, ontving het bedrijf een bijgewerkt logo. De veranderingen raakten het bedrijfspalet en daarom ziet het bord er monochroom en tegelijkertijd contrasterend uit. Het is een feit dat de ontwerpers de hoofdkleur hebben overgedragen aan het eerste deel van het woord, dus nu is het blauw op een witte achtergrond. Terwijl het tweede segment daarentegen is gemaakt in wit lettertype op blauw. Op deze manier benadrukten de nieuwe eigenaren de individualiteit van de service.

  Logo lettertype en kleuren

  Linkedin Logo

  Alle drie varianten gebruiken het lettertype Source Sans met varianten van Light en Semi-bold, wat de stabiliteit van de professionele site aangeeft. Elk van hen wordt situationeel toegepast en hangt af van de locatie van het logo.

  Het basiselement van visuele identificatie van symboliek is kleur. Het is gebaseerd op een blauwe tint genaamd LinkedIn Blue. Er wordt aangenomen dat deze keuze werd bepaald door de trend, omdat Facebook in die tijd in een vergelijkbaar palet begon te werken. De volgende versie van de oorsprong is gerelateerd aan een van de oprichters van het LinkedIn-platform: hij was een PayPal-topmanager, dus koos hij voor ongeveer dezelfde logokleur als het geldsysteem.

  Logo Linkedin

  LinkedIn-logo-belettering kan in een van de twee lettertypen zijn: Source Sans Pro-Light of Source Sans Pro-Semibold. Uiterlijk zijn ze ongeveer hetzelfde: dit zijn schreefloze lettertypen met strikte geometrische lettervormen. Beide versies zijn ontworpen door de typograaf Paul D. Hunt.

  De kleur die in het logo wordt gebruikt, heet LinkedIn Blue (# 0077B5). Eerder werd het gecombineerd met zwart, maar in 2019 vereenvoudigden de ontwerpers het palet en lieten alleen de kenmerkende tint blauw over. Wit wordt als optie aangeboden.