Liga Paulista de Futsal — in het nieuwe seizoen met een nieuw embleem

Liga Paulista de Futsal Logo
Liga Paulista de Futsal is een andere bestemming in het staatskampioenschap voetbal van São Paulo (Brazilië). Als het belangrijkste staatskampioenschap creëerde de Liga Paulista in 2012 een aparte non-profitorganisatie voor de dames- en herenfutsalteams. Ondanks het gebrek aan commerciële interesse, trok deze richting in toenemende mate niet alleen fans, maar ook deelnemers. Geleidelijk aan het toenemend aantal deelnemende teams, werd het kampioenschap steeds interessanter en spannender. Er werd besloten om het tiende kampioenschap in een nieuwe «vorm» te ontmoeten — door de symbolen te rebranden in het licht van de veranderingen die de afgelopen periode hebben plaatsgevonden. Het bureau Nacione ™ Branding heeft dit met succes aangepakt en bood de mogelijkheid om LPF al op 4 augustus 2021 in een nieuw imago te debuteren.

Liga Paulista de Futsal Nieuw Logo

Het nieuwe concept, Respect Futsal, vereiste de creatie van een embleem dat de trots en het verlangen om te winnen zou vertegenwoordigen, kenmerkend voor competitie in al zijn categorieën. In de loop van de jaren dat het kampioenschap bestaat, zijn er solide leiders gevormd, zijn er veel nieuwe teams verschenen, die het bestaan ​​​​van de levensvatbaarheid van deze sport begonnen te bevestigen. Het werd noodzakelijk om het kampioenschap, zijn deelnemers op een professioneel marketingniveau in alle districten van São Paulo te promoten met de mogelijkheid om het nationale niveau te bereiken.

Logo Liga Paulista de Futsal

Dit geldt vooral voor de vrouwelijke teamleden, van wie het aantal met 400% is toegenomen. Bij de ontwikkeling van het nieuwe logo werd ook rekening gehouden met de promotiemethoden en hun vereisten voor de kwaliteit van het materiaal dat aan de kijker werd gepresenteerd. Het gebruik van tv-streaming en digitale transmissie, evenals het verplichte internet met zijn sociale netwerken, Instagram en YouTube, vereisten de omzetting van het merk in de juiste vorm.

Liga Paulista de Futsal Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het idee van het nieuwe logo is geïnspireerd op de organisatie en het leiderschap van vergelijkbare organisaties in Amerika. Er is besloten om het model uit de franchise te halen en er is overleg geweest met de leden van de speelclubs. Het resultaat is een volledig nieuwe Liga-badge, die alleen het zwarte en rode kleurenschema van het vorige embleem behoudt. Twee verticaal gerangschikte niet-gelijkbenige trapezoïden, die een pijlteken naar de bodem vormen, symboliseren heren- en damesteams, hun verschil (gescheiden door een kleine opening) en eenheid, als deelnemers aan sportcompetities. In het midden is een witte cirkel met de afkorting voor de naam Liga, die beide trapezoïden verenigt. Direct onder het bord staat de volledige naam van de competitie met de aanduiding van het seizoen. Wit lettertype op een zwarte achtergrond. De woorden bevinden zich onder elkaar, gecentreerd.