Letter creatief in de nieuwe Alamy identiteit

Alamy Logo

‘S Werelds erkende leider op het gebied van stockfotografie, Alamy, verblijdt gebruikers sinds 2020 met een verscheidenheid aan inhoud. Of het nu gaat om foto’s van culinaire hoogstandjes, de Himba-stam of neushoorns die naar de drinkplaats gaan, een enorme drainagebasis kan dit allemaal bieden.

Naar alle waarschijnlijkheid laat de beschikbaarheid van hoogwaardige bewerkte en live beelden de harten van veel fotografen, ontwerpers, agenten van de mode-industrie, kunstenaars en andere makers van visuele schoonheid niet alleen sneller kloppen. De materialen die het merk tot zijn beschikking heeft, onderscheiden zich speciaal van bekende andere voorraadbedrijven — hun afbeeldingen en selectie van afbeeldingen zijn zeer zorgvuldig geselecteerd, dus alleen unieke en hoogwaardige creatieve verschijnt onder de klanten van deze voorraad.

Alamy Nieuw Logo

Helaas, zoals op elk ander creatief gebied, kan de aandelenniche oververzadigd zijn met informatie en is het moeilijk om te bepalen wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat het werkterrein niet alleen winstgevend is, maar ook een emotioneel helder rendement oplevert.

Een volkomen logisch fenomeen gebeurde met het merk Alamy — het werd een beetje moe. Ik wilde nieuwe emoties, indrukken, aangename opwinding. Het feit is dat het publiek van gebruikers enorm is, het publiek is constant op zoek naar ideeën voor inspiratie, het opgraven van nieuwe ideeën voor creativiteit. En het is niet eenvoudig om te overleven in de oceaan van voortdurend veranderende visuele ontwerptrends, op een dag kan een golf van innovaties de markt sterk overweldigen en zullen alleen de meest hardnekkige merken het hoofd boven water kunnen houden en uit de crisis kunnen komen. Concurrentievermogen en schokbestendigheid op wereldmarktniveau zijn twee belangrijke indicatoren voor een merk die de vooruitzichten voor verdere ontwikkeling van het bedrijf bepalen. Daarom was het voor zo’n marktleider als Alamy uitermate belangrijk om het gebrek aan gebruikersinteresse in zijn «persoon» te vergroten en te verrassen met een nieuw uiterlijk.

Logo Alamy

De opdracht voor de rebranding en de hele strategische campagne ging dus naar creatieve bureaus als In-house en Phantom. Deze twee krachtige krachten hebben bijgedragen aan de visuele update en nieuwe tactieken voor marketingdoeleinden.

De werkstrategie was gericht op het idee dat het merk Alamy niet kwam om diegenen te helpen die het vandaag nodig hebben, maar ook om diegenen te helpen die morgen zullen komen. Oriëntatie op de volgende dag, perspectief en expansiedynamiek vormen de kern van de rebranding van de aandelenleider. Creatieve mensen die graag een nieuwe realiteit willen creëren — dit is de doelgroep met een dorst naar iets nieuws, helders en interessants. Na het identificeren van de belangrijkste kenmerken van het publiek, werd duidelijk wie op dit moment de gebruikers van het merk zijn. Uit de analyse bleek dat het nodig is om een ​​identiteit zo te creëren dat deze tijdloos is, geschikt is voor alle categorieën gebruikerstaken, harmonieus is en goed aansluit bij moderne trends in de beeldcultuur.

Alamy Voor en Na Logo (geschiedenis)

Emotionaliteit, dat als concept werd geïnvesteerd in een nieuwe visuele serie, werd de rode draad door alle digitale componenten van het merk.

Ze kozen voor een eenvoudig maar elegant logo met een speels variabel lettertype dat de kinderlijke en positieve instelling van het merk weerspiegelt.

Als het eerder een plat logo was met ronde zwarte kleine letters, is het nu een mooi langwerpig lettertype-logo, waarbij de letter Y een lange staart heeft en de opstelling van de letters zo dicht bij elkaar dat geen enkel element ziet er los of verloren uit. Over het algemeen is de identiteit gebaseerd op uitgerekte letters, symbolen van verschillende groottes, wat intriges aan het merk toevoegt.

Een succesvolle rebranding is als een verademing voor Alamy, om niet te verdwalen in de aaneenschakeling van evenementen van de creatieve gemeenschap.