League of Legends Universe — Arcane toont kijkers logo en stijl

Arcane Logo

In 2021 werd een animatieserie uitgebracht over het populaire computerspel Arcane, in de televisieversie genoemd als Arcane: League of Legends, aangekondigd voor de tiende verjaardag van het League of Legends-universum. Geproduceerd door de maker van het spel Riot Games en de Franse animatiestudio Fortiche uit Parijs. Dit seizoen is gemaakt als een prequel op de game zelf, die vertelt hoe Piltover en Zaun zijn ontstaan. World-building, voice acting en animatie werden zeer geprezen door critici. Tegelijkertijd brak de eerste week van de première alle records en behaalde de eerste plaats in de Netflix Top 10-hitlijst, volgens informatie uit 52 landen. Het huidige ontwerp, ontwerp en huisstijl hielden rekening met de mogelijkheid om sequels te maken, wat de makers van de serie deden, en kondigden de voorbereiding aan voor de release van het tweede seizoen in 2022.

Arcane Nieuw Logo

Het ontwerp en de logo-ontwikkeling werd toevertrouwd aan COLLINS, een onafhankelijk ontwerpbedrijf dat strategie-, ontwerp- en communicatiediensten aanbiedt met kantoren in New York en San Francisco. Het gecreëerde merk is flexibel en tegelijkertijd consistent, en vertegenwoordigt een echt venster op de wereld gecreëerd door de ontwikkelaars, zodat je het meeste kunt halen uit voorlopige en interessante informatie over steden in de lucht en in een donkere kerker. Er is een speciale beeldtaal gecreëerd waardoor ik me direct kan aanpassen, ik dompel me onder in de verhaallijnen van de serie. Dit wordt ook mogelijk gemaakt door een systematische benadering van alle typografische en kleurelementen, die een waardige weerspiegeling zijn geworden van de vaardigheid van de makers van het spel en de animatieserie.

Logo Arcane

Er werd een speciaal gemaakt origineel lettertype Iron & Glass gebruikt, waarin elke letter visueel wordt waargenomen als een met de hand gemaakt kunstwerk, gemaakt door een bekwame en ingenieuze vakman uit het gecreëerde universum. Typografie combineert twee fundamentele stijlen die de eigenaardigheden van deze wereld weerspiegelen — Art Deco en Art Nouveau. Het was dus mogelijk om de confrontatie en eenheid van de twee facties in de geschiedenis van de stad kleurrijk en effectief over te brengen. Tegelijkertijd brengen grafische afbeeldingen en de constructie van visuele composities met succes de sfeer over die alle lijnen van het verhaal verenigt, flexibel met behulp van taaltools, grootschalige gebeurtenissen of details van sommige momenten in specifieke plots illustreert, waardoor het gemakkelijk over te brengen is ze naar sociale netwerken.

Gebouwd op de originaliteit van het fantasiemotief bij de creatie van de hele structuur en het ontwerp zelf, was het mogelijk om een ​​animatiestijl te creëren die de serie zelf ondersteunt, in overeenstemming met zijn eigen geest en inhoud. De aan ambitie grenzende epische identiteit maakte van de nieuwe stijl een echte proloog op het begin van de kennismaking met de achtergrond zelf.