Le Puzz – een nieuw merk met logica

  Le Puzz Logo

  Vreemd genoeg, maar de oprichter van Le Puzz was een kat genaamd Scotty, die twee vrienden – Alistair Matthews en Michael Hunter – inspireerde om hun merk te creëren. Eens, toen ze thuiskwamen, zagen ze hun “idee” met eigen ogen nadat Scotty lange tijd alleen thuis was. De huizen deden allemaal denken aan de Wigsaw Wumpany-puzzel die het beste uit de jaren 60 en 80 inspireerde. En alles werd bedacht in 2021 en in het voltooide project werd bijna gisteren geïmplementeerd. Charades – vreemd en grappig, ironisch en onverwacht, in vrije vorm uit multiplex gesneden en gedeeltelijk met de hand getekend – dit alles werd de basis van het gecreëerde merk. Gezien zijn eigenaardigheid, benaderde de ontwerper van het visuele beeld – Little Troop elk van de merkelementen met een behoorlijke hoeveelheid humor.

  Le Puzz Nieuw Logo

  Allereerst werd dit bereikt door de oorspronkelijke verdeling van de naam, die een Franse charme kreeg, en zelfs in het Amerikaanse bedrijfsleven. Het bleek erg grappig te zijn en werd tegelijkertijd een puzzeltitel die me een beetje aan het denken zette.

  Logo Le Puzz

  Gamejargon is de basis geworden voor het vormen van visueel contact tussen de koper en de merken. Afbeeldingen, verpakkingen – alles met iconische informatie is gekoppeld aan vintage spelborden, hun prachtige graphics en een buitengewone wereld van oude dingen, dozen, de gewoonte om tijdens het spelen granen te consumeren. Allereerst vergat niemand de belangrijke mascotte – Scotty. Hij is alomtegenwoordig, verschijnt overal. Als hij er niet is, dan volgen zijn ogen altijd op elke pagina van de website. Het handelsmerk vertegenwoordigt de volledige naam van het merk – Le Puzz, dat is gemaakt in het inmiddels ter ziele gegane lettertype Winchester, dat is gerealiseerd in de vorm van hout. Hij bezit vriendelijkheid en vrolijkheid. Zo’n lettertype kan “gemakkelijk” op de speelplank springen of met het logo in “letters” spelen, een puzzelstukje worden of met “tags” spelen. Het vrolijke gezicht met blozende wangen dat de merknaam deelt, heeft een licht dat geen enkele zwarte kleur kan verbergen. In een poging om eer te bewijzen aan de vintage dingen uit het verleden, heeft het Le Puzz-logo de variabiliteit en enige willekeur van de typografie van die tijd behouden. Het systeem van toegepaste lettertypen werd gecombineerd met filters en potentieel, evenals flexibiliteit en maatwerk op een niveau dat de naamsbekendheid handhaafde. Helvetica en Times hebben geholpen dit te bereiken vanwege hun groteske stijl en het vermogen om vanaf het begin een nieuwe en unieke familie te creëren.

  Le Puzz Symbool

  Geel werd gekozen om de aandacht te trekken. Een optimistische en vrolijke zonnige tint geeft heel nauwkeurig de waarden van het merk zelf weer. Warmte en vreugde zitten in de LP-games, evenals veel positieve emoticons. Bovendien is geel een neutrale kleur die geen afwijzing veroorzaakt, wat absoluut de aandacht van alle mensen trekt.