Lamanna’s Bakery is een vernieuwd merk van heerlijke pizza’s

Lamannas Bakery Logo

De Italiaanse pizzaketen Lamanna’s Bakery, opgericht in 2004 in Toronto, Canada, vertegenwoordigt het merk uit het hart van Sicilië, Monteleone di Puglia. De oprichters zijn trots op de lange geschiedenis van hun merk, waarin van generatie op generatie, van grootouders en hun grootouders de geheimen van heerlijke en onovertroffen recepten van echte Italiaanse pizza worden doorgegeven. Deze familierecepten ondergaan tegenwoordig enkele veranderingen als gevolg van nieuwe technologieën en moderne ideeën, waardoor het aangeboden eten heerlijk, een beetje avontuurlijk en zeker opbeurend is. De verscheidenheid aan assortiment — heerlijke lasagne, kalfsvlees, kreeftenstaarten zijn slechts een klein deel van wat niet alleen kan verzadigen, maar ook de meest verfijnde smaak kan bevredigen, elke veeleisende smaakpapillen verwennen met verbazingwekkende sensaties. Het is niet eens de moeite waard om over desserts te praten, aangezien elke cheesecake, cannoli en vele andere «goodies» je gewoon niet van tafel laten opstaan ​​​​voordat de laatste kruimels zijn opgegeten. Dit alles werd mogelijk dankzij de harmonieuze combinatie van een oud familierecept en moderne mogelijkheden, die om reflectie in de eigen visuele identiteit van het merk vroegen.

Lamannas Bakery Nieuw Logo

De nieuwe «smakelijke» identiteit ontwikkeld door de Amerikaanse ontwerpstudio — Contino Studio (New York, NY) was in staat om de klassieke Italiaanse Art Deco op winstgevende wijze weer te geven in een moderne emotionele kleurstelling. De wijzigingen hadden betrekking op alle gebieden, inclusief het logo zelf. Daarin werd een trotse en dreigende brullende leeuw — het belangrijkste element van het logo van het merk — geplaatst in een ruimte die een pizzadoos is. Hij spreekt met heel zijn uiterlijk over de bereidheid om de pizza zelf te eten, of degene die het niet durft te waarderen. Links van zijn afbeelding bevindt zich de vrije ruimte van de doos, een visueel gevormd monogram in de vorm van de letter «L» — de eerste letter van de merknaam.

Logo Lamannas Bakery

Het kleurenpalet is ook gekozen om de eetlust en de drang om bij Lamanna’s Bakery te bestellen op te wekken. De selectie van kleurencombinaties brengt effectief het idee van de eenheid van zout en zoet over, dankzij het gecreëerde visuele systeem dat in perfecte harmonie is met het grafische ontwerp van het logo en de pizzeria-producten zelf. Een mengsel van rijk bruin, «brandend» oranje en smakelijk smeltende gele tinten met zacht romig en sappig roze creëren de nodige sfeer voor de perceptie hoe verbazingwekkend en effectief een dessert een onvergetelijk diner kan voltooien.

Lamannas Bakery Voor en Na Logo (geschiedenis)