La Cuarta Tabloid verbetert identiteit

La Cuarta Logo

Sinds 1984 is het elke dag verrassend, onderhoudend en aankondigend door La Cuarta, wat ‘vierde’ betekent in het Spaans. De krant staat algemeen bekend om zijn speciale toon van presentatie, «plebejische» stijl van nieuwskoppen. Interessant is dat fotografen de krant wekelijks een portie naaktfoto’s bezorgen, wat de nieuwsbulletins nog meer pit geeft.

La Cuarta Nieuw Logo

De belangrijkste doelgroep van de publicatie is de midden- en lagere economische klasse. Het gebeurde zo dat heldere, expressieve uitdrukkingen die in de gemeenschap werden aangenomen, de hoofdtaal van de krant werden. Dit maakt het mogelijk om bondig en bondig kort te praten over wat er is gebeurd en de feiten op een uiterst interessante manier te presenteren. De overvloed aan nieuws met betrekking tot misdaad, seksuele relaties en andere «peperige» onderwerpen heeft lange tijd de ogen van het publiek op de krant geklonken. Daarom is het zo populair en verliest het zijn publiek tot op de dag van vandaag niet.

Logo La Cuarta

Over het algemeen kunnen we zeggen dat de krant is ontworpen voor het publiek, dat geïnteresseerd is in roddels, vreselijk nieuws, op een gemakkelijke manier gepresenteerd, zodat je kunt «hijgen» en onmiddellijk de pagina omslaat met een foto van een mooie vrouw , en vergeet het incident.

Wat het logo betreft, waren aanvankelijk de rode letters van een gelijkmatig lettertype zonder veel pit het kenmerk van de krant. Tegenwoordig prijken op de voorpagina van de krant, tegen een rode achtergrond, witte letters in verschillende formaten en stijlen, evenals een Spaans naschrift «Popular Diary». We kunnen zeggen dat zo’n logo de tone of voice van de krant weerspiegelt, de presentatie van feiten op een interessante en onderhoudende manier weerspiegelt. Hier worden komedie en tragedie en ernst overgebracht, in het algemeen wordt alles met elkaar vermengd, maar belast het de visuele waarneming helemaal niet.

La Cuarta Voor en Na Logo (geschiedenis)

Het publiek zal de uitgave, wat het logo ook is, zonder aarzelen lezen, want het belangrijkste is de vulling van de krant. En herkenning zal er in ieder geval zijn. Daarom hoeft La Cuarta zich geen zorgen te maken over hoe de nieuwe veranderingen in de identiteit door zijn geliefde lezers zullen worden waargenomen.