La Banque Postale verandert en actualiseert het uiterlijk

La Banque Postale Logo

De geschiedenis van La Banque Postale, een Franse postbank, begint in 20000 met de oprichting van de dochteronderneming investeringsmaatschappij Efiposte door France Post. Na 6 jaar zal op haar basis de postbank La Banque Postale worden gevormd, die in 2007 consumentenleningen zal verstrekken en in 2009 verzekeringsdiensten zal toevoegen via een fusie met CNP Assurances, en haar aanbod in 2011 zal uitbreiden naar zakelijke klanten. Een van de veelbelovende activiteiten van het merk was de ontwikkeling van een uitleenprogramma voor jongeren, dat werd ontwikkeld voor degenen die vandaag, net als het merk zelf, slechts 16 jaar oud zijn. Het programma is ontworpen rekening houdend met de interesses en behoeften van jongeren, en hechte solidariteit met hen en respect voor hun overtuigingen, met als doel ongelijkheden in al hun manifestaties, inclusief financiële, weg te werken. Een belangrijke rol bij het verbeteren van het eigen welzijn en het vergroten van de financiën wordt gespeeld door het spaarboekje van de mensen, waarop niet belast wordt, en de rente is slechts 2,2%. Dit alles vergroot het potentieel van merkklanten, vergroot de interesse ervoor en zorgt ervoor dat veranderingen in de visuele identiteit van het bedrijf nodig zijn.

La Banque Postale Nieuw Logo

Op basis van zijn ervaringen uit het verleden en met een echt positief effect van de gekozen strategie, heeft het merk een rebranding ondergaan die zijn toewijding aan zijn geschiedenis aantoont. Het nieuwe logo is gebouwd op basis van het vorige, dat de algemene betekenis, de basis van de architectuur en het hoofdteken behield, terwijl de kwaliteit van de weergegeven elementen werd verbeterd en verbeterd. De hele identiteit is opnieuw ontworpen om te voldoen aan de eisen van moderne digitale en typografische communicatie. Het nieuwe logo heeft een helder verzadigd kleurenpalet, een nauwkeurige en gemakkelijk leesbare tekstmodule. Dit zorgde voor gemak en gemak van perceptie van informatie in elk dimensionaal ontwerp. Tegelijkertijd werd visualisatie gemakkelijker te herkennen en beter te onthouden.

Logo La Banque Postale

Het logo is gemaakt in overeenstemming met de eisen van de moderne minimalistische stijl. De nieuwe interpretatie is gemaakt in een tweekleurige versie — in twee tinten blauw. Het symboolbord is uitgevoerd in lichtblauw, en de tekst — de merknaam, in diep donkerblauw. Beide tinten contrasteren met succes met elkaar, wat de beste perceptie van het beeld oplevert en de aandacht van de kijker vestigt op het hoofdsymbool van het merk.

La Banque Postale Voor en Na Logo (Geschiedenis)

Het toegepaste lettertype verschilt van het vorige met letters die meer in de breedte zijn uitgerekt, wat de tekst een visuele stevigheid geeft en vertrouwen wekt in de toekomst. Tegelijkertijd is de hele identiteit gericht op het creëren van absoluut vertrouwen bij klanten in het merk, zijn aanbiedingen en programma’s.